Metro

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra Metro-senteret)
Hopp til: navigasjon, søk

Metro (Metrosenteret) ligger i Solheimveien 85 i Lørenskog. Kjøpesenteret Metro er i dag forvaltet av Steen & Strøm ASA. Senteret ble reist av Even Dahl Eiendomsselskap og åpnet i mars 1988. Arkitektkontoret Søren Yran AS i Oslo var ansvarlig for tegningene. I første halvdel av 1990-åra etablerte Metro seg som det ledende kjøpesenteret i Lørenskog, men senteret fikk etter hvert hard konkurranse av Triaden, som i 1992 ble overtatt av Olav Thon, og som etter årtusenskiftet inntok lederposisjonen blant de lokale sentrene. Steen & Strøm Invest (SSI) drev Metrosenteret fram til 1996, da UNI Storebrand kjøpte senteret. SSI sto imidlertid fortsatt for drift, markedsføring og forvaltning av senteret.

I forbindelse med planleggingen av Lørenskog nye sentrum (se eget oppslag) etablerte Steen & Strøm og Storebrand et felles selskap, Metro senter ANS, som ervervet eiendommene Metro og Maxi. Det felles selskapet står for en betydelig utbygging av eiendommene og tilstøtende arealer i forbindelse med utviklingen av Lørenskog nye sentrum. Selskapet vil utvide Metrosenteret med ca. 12 000 kvadratmeter handelsareal og knytte senteret via et torg sammen med ICA Maxi, som er omtrent 7000 kvadratmeter. Det nye Metrosenteret vil bli omkring 40 000 kvadratmeter handelsareal og dermed vil bli det største på Romerike. Hele senteret ombygges, og de fleste eksisterende butikkene vil bli flyttet eller endret. Senteret vil fortsatt ha butikker i to plan. Utvidelsen mot Maxi skal derimot ha bare ett plan, som ligger over det nye parkeringshuset med ca. 2000 parkeringsplasser.

Tidligere lå Aluminiumssmelteriet på denne adressa.


0230 Lorenskog komm.png Metro er basert på en artikkel publisert i Lørenskog leksikon og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.