Mjøndalen kirke

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Mjøndalen kirke
Mjøndalen kirke.jpg
Sted: Mjøndalen
Byggeår: 1983
Arkitekt: Elisabeth Fidjestøl
Teknikk: Mur
Materiale: Teglstein og tre
Sitteplasser: 380

Mjøndalen kirke er en arbeidskirke fra 1983, bygget i tegl og tre. Kirken har 380 plasser. Den rommer også kontorer for kirkens ansatte, samt forsamlingslokale, kjøkken, garderobe og toaletter.

I kirkene er et glassmaleri laget av kunstneren Hans L. Rasmussen, som beskriver bildet slik:

«Glass er ved det faste materialet som kommer vann nærmest. Jeg ville lage et bilde der strømmende vann var hovedmotivet. Vannet er alt det hvite som øverst i bildet ligger vannrett, men som siden fortetter seg og faller ut som fire evangeliebekker. Bekkene løper sammen og gis delvis retning av det sentrale hovedmotivet: Korset.

Nederst samler alt vannet seg i et mørkt blått felt med hvite strøstriper. I det oppsamlede vann (hav) søker fisker næring i drypp fra bloddråper som er fast fra korset.

Det brune og grønne søker å gi inntrykk av jord og vegetasjon. Det blå øverst er himmelen som punktvis avsetter seg nedover som glimt i det strømmende vann.

Det seirende lam troner på toppen av den haug der evangeliebekkene har sitt utspring.»

Kilde

Sitat som beskriver glassmaleriet er hentet fra festskriftet som ble laget til vigslingen av kirken 11. september 1983. Nettstedet Den norske kirke i Nedre Eiker, Mjøndalen sokn

Eiker Leksikons logo.jpeg Mjøndalen kirke inngår i prosjektet Eiker Leksikon og er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten. Ønsker du å bidra til delprosjektet? Kontakt Bent Ek på hans diskusjonsside!