NEG 150C Fritidens båtliv

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

NEG 150C Fritidens båtliv er ei spørjeliste sendt frå Norsk etnologisk gransking i 1988 med tittel Fritidens båtliv. Utsendarar var Göran Rosander og Anne Moestue. Svara til denne spørjelista er arkivert under arkivsignaturen NEG 150 i lag med NEG 150A Lystbåter (kortversjon) og NEG 150B Lystbåter

Denne spørjelista er del av ein serie spørrjelister som opptek temaet ferie og fritid. Dei andre i serien er NEG 143 Fest i lokalmiljøet, NEG 148 Hytter og hytteliv, NEG 149 Ferier, NEG 150A Lystbåter (kortversjon), NEG 150B Lystbåter og NEG 153 Vårt forhold til naturen.

Introduksjon til spørjelista

FRITIDENS BÅTLIV

Båter og båtliv er et viktig innslag i fritidslivet for mange nordmenn. Det finnes utallige båttyper, og hver familie har sin egen ”båtkultur” der turene omgis med en særskilt stemning, enten det gjelder store fine lystbåter eller prammen på hytta.

Denne listen prøver å dekke inn mange forskjellige former for båtliv og båthold: stor eller liten, gammel eller ny; seilbåt, snekke, jolle eller for den saks skyld gjerne også pram, kano eller kajakk. Det er fritidens båtliv vi er ute etter. Noen har kanskje båt som de bruker i yrkessammenheng, og som de også bruker i fritiden. Skriv gjerne om den. Men båter som bare brukes i arbeid er vi ikke ute etter i denne omgang.

i har denne gangen ikke nummerert spørsmålene, fordi vi ønsker at du skal skrive en sammenhengende fremstilling med dine egne ord, og gjerne med mange detaljer. Ta utgangspunkt i de spørsmålene du mener gjelder for deg og ditt båtliv, og les gjennom hele spørrelisten før du begynner å skrive.

Dersom du ikke selv har eller har hatt båt har du kanskje en gang vært på en minnerik båttur. Vi vil gjerne at du forteller om den, enten det var en reise med Amerikabåten, en tur til København, en motorbåttur til nærmeste kaffeholme eller en dramatisk fisketur.

Sjå også

Eksterne lenker

  • Fritidens båtliv (ekstern lenke til spørjelista)