NEG 191 Juleforberedelser

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Julenek på plass til jul på Skoglund, Dalborgskolonien i Gjøvik kommune.
Foto: Bildet tilhører Heidi Grønnerud.

NEG 191 Juleforberedelser er ei spørjeliste sendt frå Norsk etnologisk gransking i 2001 med tittel Juleforberedelser. Utsendar var Norsk etnologisk gransking.

Introduksjonen til spørjelista

Den som besvarer listen er innforstått med at svaret blir arkivert (anonymt) og blir brukt av forskere i dag og i fremtiden. Den som svarer kan til enhver tid be om å få svaret i retur eller makulert.

«Hvordan forbereder du til jul», er det vi gjerne vil at du skal skrive om denne gangen. I tid setter vi strek til og med lille julaften. Vi vil gjerne at du skal se tilbake og notere deg endringer over tid, fra din barndom og til i dag.

I butikkene begynner jula tidligere og tidligere. Det kan variere når man begynner med egne forberedelser, – gaver kan for eksempel kjøpes og lages hele året, men baksten begynner man med når høytiden nærmer seg. Vi vil gjerne at du skal fortelle når du begynner med de forskjellige typer forberedelser og om dette har endret seg.

Vi vil også at du skal fortelle hvor du har tradisjonene dine fra, for eksempel din egen barndom, fra ektefelle, fra barns aktiviteter i barnehage og skole, eller tradisjoner du selv har vært med på å skape.

Vi har bare ført på noen stikkord som hjelp for tankene, men ser helst at dere forteller løst og fast, gjerne med fortellinger knyttet til juleforberedelsene.

Brukt i publikasjonar

Sjå også

Eksterne lenker