NEG 203 Å møte et museum

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

NEG 203 Å møte et museum er ei spørjeliste sendt frå Norsk etnologisk gransking i 2004 med tittel Å møte et museum. Utsendar var Norsk etnologisk gransking.

Denne spørjelista vart sendt ut i samband med at Norsk etnologisk gransking flytta frå Universitetet i Oslo og vart underlagt Norsk Folkemuseum.

Innhaldet i spørjelista

Å MØTE ET MUSEUM

Den som besvarer listen er innforstått med at svaret blir arkivert (anonymt) og blir brukt av forskere i dag og i fremtiden. Den som svarer kan til enhver tid be om å få svaret i retur eller makulert.

NEG skal flytte! I 30 år har NEG arbeidet i nær tilknytning til Universitetet, og med arbeidsoppgaver som knytter seg til universitetsutdanning og forskning. Men selv om et mangeårig samarbeid nå tar slutt, er det ikke noe helt nytt vi skal møte. Vi reiser faktisk tilbake dit hvor NEGs vugge stod i 1946, til Norsk Folkemuseum på Bygdøy i Oslo.

Å arbeide ved et museum vil stille nye krav og skape nye rammer rundt virksomheten vår. Vi i NEG trenger å tenke gjennom hva dette innebærer. Vi ønsker også å ta våre skrivende medarbeidere med på denne tankeprosessen, til hjelp og inspirasjon på veien inn i ”vårt nye liv”.

Svaret på denne spørrelisten vil være grunnlag for en senere spørreliste med en mer spesifikk vinkling. Men denne gangen ønsker vi oss en bred beskrivelse med spørsmålene nedenfor som stikkord. Les gjennom hele listen før du begynner å skrive. Lykke til!

Sjå også

Eksterne lenker