NEG 205 Husmorfilmene på 1950- og 1960-tallet

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

NEG 205 Husmorfilmene på 1950- og 1960-tallet er ei spørjeliste sendt frå Norsk etnologisk gransking i 2004 med tittel Husmorfilmene på 1950- og 1960-tallet. Utsendar var Anne Marit Myrstad i samband med eit forskingsprosjekt ved Historisk institutt på Universitetet i Oslo.

Innhaldet i spørjelista

HUSMORFILMENE PÅ 1950 OG 1960-TALLET

På 1959- og 1960-tallet gikk mange kvinner i flokk og følge en eller to ganger i året på formiddagskino – gjerne med et moteshow i tilknytning og med utdeling av vareprøver og brosjyrer. Da var det sesongens Husmorfilm som stod på plakaten. Disse reklamekavalkadene, som også kunne bli vist i lag og foreninger, varte om lag en time og inneholdt en rekke innslag med informativ reklame bundet sammen av kjente humorister som Henki Kolstad, Leif Juster, Kari Diesen, Aud Schøneman, Arve Opsahl og mange flere. Reklameinnslagene hadde opplysende karakter og dreiet seg om nye varer og arbeidsmetoder i hjemmet; matlaging, rengjøring, stell av klær, innredning og oppussing, husmorens egenpleie og så videre.

Spørrelisten er del av et forskningsprosjekt ved Historisk institutt, Universitetet i Oslo. Les gjennom hele spørrelisten før du begynner å skrive!

Sjå også

Eksterne lenker