NEG 211 Strikking

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

NEG 211 Strikking er ei spørjeliste sendt frå Norsk etnologisk gransking i 2006 med tittel Strikking. Utsendar var ein masterstudent i kulturstudier ved Universitetet i Oslo.

Innhaldet i spørjelista

STRIKKING

Den som besvarer listen er innforstått med at svaret blir arkivert (anonymt) og blir brukt av forskere i dag og i fremtiden. Den som svarer kan til enhver tid be om å få svaret i retur eller makulert.

Denne spørrelisten er laget i samarbeid med en mastergradstudent i kulturstudier ved Universitetet i Oslo. Hun vil bruke deler av materialet i sin hovedoppgave. NEG har lenge hatt tanker om å samle inn stoff om ulike hobbyer og fritidssysler, og denne listen er en start på et slikt prosjekt. Men strikking har ikke bare vært fritidssysler, det har også vært et kjærkomment og nødvendig tilskudd til familieøkonomien. Og ikke minst har det vært – og er – en måte å utfolde fantasi og skaperevne på.

Denne gangen vil vi gjerne understreke: send oss svar også dere som ikke strikker selv. Mange av spørsmålene kan besvares av alle, og noen minner om dette har vel de fleste, selv de som aldri har tatt i en strikkepinne!

Les gjennom hele spørrelisten før du begynner å skrive. På forhånd takk!

Sjå også

Eksterne lenker