NEG 226 Humor

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

NEG 226 Humor er ei spørjeliste sendt frå Norsk etnologisk gransking i 2008 med tittel Humor. Utsendar var Birgit Hertzberg Kaare ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo. Denne spørjelista vart sendt ut som NEG 226A (papirversjon) og NEG 226B (digital versjon). Svara frå desse er arkivert i lag under NEG 226 Humor

Denne spørjelista vart sendt ut i samanheng med spørjeliste NEG 170 Humor frå 1995 m.a. for å kartlegge korleis humoren endra seg dette tiåret.

Introduksjon til spørjelista

HUMOR

Den som besvarer listen er innforstått med at svaret blir arkivert (anonymt) og blir brukt av forskere i dag og i fremtiden. Den som svarer kan til enhver tid be om å få svaret i retur eller makulert.

I 1995 sendte vi ut en spørreliste om humor. Den resulterte i mye ny kunnskap om hvordan humor brukes i dagliglivet. Nå er vi spente på hva som har skjedd siden vi sendte ut forrige liste. I de senere år har mediene produsert en rekke humorprogrammer, og vi regner med at deres innflytelse på vårt syn på humor har været betydelig. Selv om du har svart på spørsmål om humor før, er det fint om du gjør det denne gangen også. Birgit Hertzberg Kaare, som er professor ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, har utformet listen også denne gangen.

I denne listen spør vi om hvordan du bruker humor i dagliglivet og hvilken mediehumor du foretrekker. Hva betyr humor for deg personlig, og hva mener du om ulike former for humor?

Les gjennom hele spørrelisten før du begynner å skrive. Og husk at det er din innstilling til fenomenet humor vi er ute etter – du behøver derfor ikke følge spørrelisten slavisk dersom du har noe på hjertet du mener er viktig. Hvis du synes spørrelisten er for lang, kan du svare på de spørsmålene du selv synes er de viktigste.

Send svaret ditt som vanlig i den frankerte konvolutten.

Sjå også

Eksterne lenker