Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Nasjonalgalleriets bygning i Universitetsgata 13 i Oslo, del av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.
Foto: Stig Rune Pedersen (2012)

Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design ble etablert 1. juli 2003 og består av tidligere Arkitekturmuseet, Kunstindustrimuseet, Museet for samtidskunst, Nasjonalgalleriet og Riksutstillinger.

Målet for det nye museet skal være «å heve kunnskapen om og engasjementet for billedkunst, arkitektur, kunsthåndverk og design, utvikle den kritiske sansen, stimulere til ny erkjenning, skape økt historisk bevissthet og toleranse for mangfold.»

Museet viser en rekke utstillinger med presentasjon av norsk og utenlandsk kunst, arkitektur og design, både i museumsbyggene i Oslo og i landet forøvrig gjennom et landsdekkende program. Basisutstillinger med verk fra museets egne samlinger blir vist i Kunstindustrimuseet, Museet for samtidskunst, Nasjonalgalleriet og Nasjonalmuseet - Arkitektur.

Ny hovedbygning for Nasjonalmuseet skal åpnes ved Vestbanen i Oslo i 2022.

Galleri

KilderAnnonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!