Nesna kystlag

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Logoen til Nesna kystlag.

Nesna kystlag er et kystlag i Nesna kommune, ble stiftet i 2007 og har 102 medlemmer. Laget er medlem av Forbundet KYSTEN. Nesna Kystlag skal arbeide for å fremme lokal kystkultur, og kultur rettet samarbeid i samsvar med landsforbundets vedtekter og arbeidsmål. Det legges vekt på bevaring og bruk av tradisjonelle fartøy, motorer, miljøer og gjenstander som er spesielle for distriktet, tradisjonelt håndverk og tradisjoner med tilknytning til den lokale kysthistorie, – samarbeid med kommunen, lokale museer, foreninger, skoler og private om aktuelle kulturvernoppgaver.

Nesna Kystlag har et styre på 5 personer. I tillegg finnes undergrupper som henholdvis organiserer drift av båtene, drift av Langsetbrygga og planlegger turer.

Båtene

Kystlaget eier den 59 fot store krysseren Nesnakroken fra 1965, båten ble anskaffet i oktober 2008. I tillegg eier Kystlaget en spissbåt (færing) og to 17 fots speilbåter, alle båter er trebåter. Flere medlemmer har tradisjonsbåter, bl.a. denne 3 ½ roms, (halvfjerderømmingen).

Flytebrygga

I tillegg til båtene, eier kystlaget ei flytebrygge i betong som er plassert innerst i havna, bryggeplass leies av Nesna kommune.

Langsetbrygga

Kystlaget leier ei brygge (Langsetbrygga) fra 1937 av Nesna Kommune, brygga ligger rett overfor hurtigrutekaia og brukes til forskjellige aktiviteter. Den inneholder blant annet ei stor motorsamling og den er lager for de minste båtene i Kystlaget.

Ekstern lenke

Nesna kystlag