Norges Bilbransjeforbund

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Norges Bilbransjeforbund (NBF) er en sammenslutning av regionale bilbransjeforeninger. NBF ble dannet i 1962, da Automobilforhandlernes Landsforbund og Automobilverkstedenes Landsforbund slo seg sammen, og tok i 1965 opp Billakkeringsverkstedenes Landsforbund.

NBF flyttet i 1977 inn i Bilbransjens Hus i Drammensveien 97 på Frogner i Oslo. Som følge av tettere samkvem med Næringslivets Hovedorganisasjon holder NBF i dag til i Næringslivets Hus i Middelthuns gate 27 vis-à-vis FrognerparkenMajorstuen.

Medlemmer

Følgende liste viser dagens bilbransjeforeninger. Før var antallet foreninger større, og er blitt redusert gjennom fusjoner.

Før hadde Norges Bilbransjeforbund – i likhet med Norges Automobil-Forbund – regler for å navngi hver bilbransjeforening: foreninger som omfattet en storby, fikk navn som Oslo og Omegn Bilbransjeforening og Bergen og Omegn Bilbransjeforening, mens foreninger som omfattet rurale regioner, fikk navn som Aust-Agder Bilbransjeforening, Gudbrandsdalen Bilbransjeforening og Finnmark Bilbransjeforening. For Oslo og Omegn Bilbransjeforenings del ble det senere ikke oppfattet som tidsmessig å betrakte Asker og Bærum som Oslos omegn, og foreningen endret derfor navn til Oslo og Akershus Bilbransjeforening. (Romerike hadde alltid egen bilbransjeforening, mens Follo tilhørte Østfold og Follo Bilbransjeforening.) Bergen og Omegn Bilbransjeforening har på sin side beholdt sitt navn.

Se også

Litteratur

Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!