Norgesbuss

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Norgesbuss AS er et busselskap opprettet i 1990-årene av flere selskaper; de viktigste delene bygger på de gamle selskapene Bærums Forenede Bilruter (BFB) og Oslo og Follo Busstrafikk. Selskapet har hovedkontor i Kolbotn med avdelinger på FurubakkenBekkestua, Skui og Slemmestad. Asker og bærumsdelen av selskapet hadde 205 ansatte, 110 busser, fraktet nærmere 10,7 millioner passasjerer på 25 ruter, og omsatte for 183 mill. kr i 2007.

Garasjeanlegget på Furubakken ble oppført i 1934. I 1957 ble et nytt garasjebygg med trafikkontor oppført, med påbygg i 1962 og nytt kontor- og hybelbygg i 1964. BFB oppførte nytt administrasjonsbygg, vaske- og verkstedhall i 1985. Garasjeanlegget på Skui med Smestadkafeen og boliger øverst, ble revet og erstattet av en stor parkeringsplass, vaske- og servicehall i 1996. Smestad er beholdt som et av to anlegg tilhørende Norgesbuss i Bærum. Norgesbuss overtok i 2003 også Schøyens tidligere anlegg på Slemmestad i Røyken, etter at Norgesbuss og Sporveisbussene vant kjøringen i Asker, Røyken og Hurum. I 2007 ble selskapets anlegg på Bekkestua og Skui solgt til Oslo Sporveier, senere Ruter AS.

Furubakken er nå senter for flybussene på vestsiden av Oslo, samt stasjoneringssted for busser som brukes lokalt. Norgesbuss har tapt flere anbud i Bærum, men har vunnet i Oslo vest og Asker/Slemmestad. Bussene som er stasjonert på Furubakken, kjører derfor mer i Oslo enn i Bærum.

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Norgesbuss er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.