Odd Erik Hagen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Odd Erik Hagen (født 26. februar 1949, død 6. oktober 2005 i Gran) arbeidet blant annet som journalist, kinosjef, visesanger, teaterregissør og forfatter.

Han var sønn av journalist Odd Hagen, og ble sjøl et skrivende menneske. Odd Erik Hagen var sentral i etableringa av skoleavisa på Gjøvik gymnas, og han ble redaktør i russeavisa. Etter journalistutdanning ble det jobb i Samhold/Velgeren på Gjøvik, der han var vaktsjef 1971-74. Han tok også på seg korrespondentoppdrag for NRK og Aftenposten, i tillegg til at han skreiv artikler for Oppland Arbeiderblad.

I perioden 1974-1988 arbeidet han som kinosjef ved Gjøvik kino, og han var sekretær i Norske kinosjefers forbund 1977-84. Seinere var Hagen ansatt i Idéhuset Sandbeck på Gjøvik.

Han starta Gjøvik Amatørteater og var seinere med på å etablere Nye Brandbu Amatørteater. Som visesanger var Hagen var blant annet medlem av Norsk Visetrio. Han ga også ut plater sammen med sin andre kone, Eli Kristin Hagen. Fra sitt første ekteskap hadde han barna Mari Cathrine og Odd Christian.

Bibliografi

  • Sirkussommer, Libretto 1992.
  • Norske språkblomster, Libretto 2005.

Kilder og litteratur