Olaug Marie Stenshagen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Olaug Marie Stenshagen f. Thorvaldsen (født 22. februar 1913 på Nes på Romerike, død 20. januar 2016 i Oslo) arbeidde som kontorsekretær, blant annet i Avgiftsdirektoratet. I forbindelse med 101-årsdagen i 2014 skreiv Aftenposten at «Tross sin høye alder er hun i fin form og følger godt med på alt som skjer i samfunnet». Hun bodde da på Sofienberghjemmet i Helgesens gate i Oslo. Stenshagen døde snaut to år seinere, nesten 103 år gammel.

Hun var datter av landbruksarbeider Thorvald Magnus Thorvaldsen (f. 1887) og husmor Laura Johanne Thorvaldsen (f. 1889). I 1920 finner vi familien på Hvamstad på Nes. Eiendommen lå nær farens arbeidsplass i 1920, Hvam landbruksskole. Det var da fem barn i familien, med Olaug Marie som det tredje. Senere ble det tre barn til i søskenflokken.

Hun flytta inn til Oslo da hun var tidlig i 20-åra, og fikk jobb som barnepike. I 1938 ble hun gift med Erling Stenshagen (1911–1983). Paret fikk én sønn.

Kilder og litteratur


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.