Olaus Michelsen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Fasaden til Olaus Michelsens handelsgård på 1890-tallet
Annonse for firmaet O. Michelsen fra 1929

Olaus Michelsen (født 10. juli 1840 i Sande, død 1926 i Bærum) var kjøpmann og trelasthandler. Michelsen reiste som ung mann til Kristiania. I 1865 etablerte han en kjent kolonial- og fetevareforretning i Brugata 24. Han drev forretningen i Brugata fram til 1896.[1] Driften ble overtatt av Carl Bernhard Rosenberg under navnet O. Michelsens Eftfl.. Michelsen drev også med trelasthandel og etter å overdratt driften til Rosenberg, startet han en trelasthandel i Sandvika i Bærum. I folketellingen for Bærum 1900 finner vi ham bosatt på eiendommen Agneslund, oppkalt etter hans kone.

Michelsen var aktiv innenfor organisasjonslivet og var i 1881 med på å starte Oslo kjøpmannsforening. Han var far til August Michelsen, lege og bestyrer av Glittre sanatorium.

Referanser

  1. Nekrolog i Aftenposten 19. mars 1926

Kilder


Brugata.jpg Vi på lokalhistoriewiki.no er i ferd med å skrive artikler om hus, folk og bedrifter i Brugata, og trenger din hjelp for å nå i mål. Sitter du på minnemateriale eller historisk stoff som andre vil ha glede av å lese? Del det her på lokalhistoriewiki.
Flere artikler finner du i denne alfabetiske oversikten.