Olaus Skaugen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Olaus Skaugen er gravlagt på Gamle Aker kirkegård i Oslo.
Foto: Stig Rune Pedersen (2013)

Olaus Skaugen (født i Sandsvær i nåværende Kongsberg kommune 28. april 1874, død 1. april 1952) var brukseier, forretningsdrivende og travsportsmann. Han var gift med Alvhilde Marie, født Stenseth (1873-1950).

Liv og virke

Etter å ha arbeidet på Kongsberg i yngre år, dro Skaugen til Kristiania og etablerte sand- og bygningsartikkelforretning. Han bygde flere gårder, og drev også eget gårdsbruk i Askim.

I Askim drev han også oppdrett av travhester. Som hesteeier vant han en rekke premier, og han var med i Oslo Travklubbs styre. Han var også aktiv i etableringen av Bjerke travbane i Oslo som landets første bane for totalisatorspill.

Ved folketellingen i 1910 er Skaugen oppført som Agent i Bygningsartikler med bosted på Lille Frøen i Vestre Aker. I adresseboka for Oslo for 1950 er Skaugen oppført som forretningsdrivende innen sand, bygningsartikler, trelast og ved i Akersgata 20, med bostedsadresse Fastings gate 1.

Ettermæle

Olaus Skaugen er gravlagt på Gamle Aker kirkegård i Oslo. Gravminnet har portrettrelieff av både ham og kona, og tittelen brukseier er benyttet.

Skaugen var æresmedlem av Kongsberglaget i Oslo.

Kilder og referanser