Olav J. Løyland

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Olav J. Løyland (fødd 25. august 1919 i Bygland, død 31. desember 2010 same staden) var gardbrukar og tømmermålar.

Han var son av lærar, forfattar og gardbrukar Jon Løyland, og Gyro O. Løyland Hovet.

Olav Løyland var aktiv i fleire foreiningar og lag i Bygland, og i 2003 fekk han kulturprisen i Bygland kommune for sin innsats. Han var mellom anna aktiv i mange år som leiar i Bygland ungdomslag, Bygland Mållag, Årdal folkeakademi, Setesdal Reiselivslag og Bygland pensjonistforening. Han sat i styret for Setesdalsmuseet i 32 år. Like lenge var han kyrkjeverje i Årdal sokn. Løyland var med på arbeidet med bygdeboka Bygland gard og ætt. Som faren var han god til å fotografere, og mange av bileta hans er nytta i bygdebøker frå Setesdal.

Olav J. Løyland hadde ei stor samling folkeminne frå Setesdal som far hans hadde samla, og desse fekk han ut i boka Jon Løyland: Soger og segner, viser og vers med Leonhard Jansen som redaktør i 2008.

Han døydde på Byglandsheimen, og vart gravlagd frå Årdal kyrkje 7. januar 2011.

Kjelder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Olav J. Løyland er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.