Ole Jacob Tomter

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Ole Jacob Tomter (f. 10.3.1949 på Søndre Tomter i Vang) har vært gardbruker på Søndre Tomter og bygdebokforfatter.

Vang historielag har gitt ut fem bøker med gards- og slektshistorie (gnr. 76–196). Fjerde og femte bind er skrevet av Ole Jacob Tomter. De to første bindene ble skrevet av Odd Stensrud, det tredje av Stensrud og Ole Jacob Tomter.

Ole Jacob var drivkraften bak oppstarten av den lokalhistoriske årboka Minner ifrå Vang i 1985 og var i mange år formann i Vang historielag.

Da det av økonomiske grunner ikke lenger var mulig å fullføre arbeidet med bygdeboka på samme måte, bestemte historielaget seg i 2019 for å starte arbeidet med en digital bygdebok. Dette gjøres på frivillig basis.

Vang historielag Hedmark logo.JPG Denne siden er en del av prosjektet Digital bygdebok for Vang i Hedmark, og er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Prosjektet er en videreføring av den trykte Vangsboka b. 1–5. Denne digitale utgaven av gards- og slektshistoria for tidligere Vang kommune er et samarbeid mellom Vang historielag og Norsk lokalhistorisk institutt – Nasjonalbiblioteket. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen. Du kan også ta direkte kontakt med Vang historielag.

Se også: Om prosjektetMatrikkelgarder