Otto Valstads vei

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Otto Valstads vei fra krysset med Brusetveien.
Foto: Ukjent / Budstikka

Otto Valstads vei i Asker går parallelt med Kirkeveien og er tilknyttet denne i begge ender. Veistykket er opprinnelig en del av en gammel Drammensvei, også kalt Kongeveien. Navn etter Askers kjente kunstner og mesén Otto Valstad (1862–1950). Han var antikvitetssamler, kunstmaler, tegner, forfatter, lærer og håndverker. Han er representert i Nasjonalgalleriet.

Eneboliger, tomannsboliger og noen få rekkehus. Enkelte bygg er eldre og det finnes små bruk fra tidligere. En lang rekke kunstnere har over tid sognet til veien eller bodd i dette kjerneområdet av Askers kunstnerdal. Veien går i bratte kneiker og var en påkjenning for hest og skysskar i eldre tid. Navnene Svolkopp og Bøsebakken forteller historie i så måte. Svolk betyr pisk til å jage på hest, bøs er sint på tysk. Til veien ligger Asker Museum (nr. 19), gitt i 1949 til Asker kommune av Otto Valstad og hans kone Tilla Valstad.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Otto Valstads vei er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.

Koordinater: 59.8532591° N 10.4570762° Ø