Samtale:Drosjer i Harstad

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Misforhold mellom etableringsår og stiftelsesår

Artikkelen åpner med «Harstad og Omegn Drosjeforening ble stiftet 20. juli 1933 med Einar Reppen som første formann.».

Motsetningen består i at en av kategoriene er: «Etableringer i 1920-åra»

Her behøves en forklaring - synes --Gunnar E. Kristiansen 14. feb 2013 kl. 19:39 (CET)

Det blir korrigert. Årsaken er at protokollen først ble erklært tapt, men at den nå er kommet til rette og forteller at foreningen ble stiftet 1933. Men allerede på 1920-tallet var det allerede ca. 20 drosjer i sving i Harstad. Gunnar Reppen 15. feb 2013 kl. 10:54 (CET)
Ser det er blitt delvis korrigert. Men etter som en av de opprinnelig anførte kilder; Harstad Taxiforenings protokoller fra 1920-åra. nå dementeres, må dette bety at det faktisk ALDRI har vært noen slike protokoller - og da må det ha ligget andre kilder til grunn for de opplsyninger som sto/står. Dette ser altså bare mer merkelig ut nå - enn da første spørsmål ble stilt.

Så: hva er den egentlige kilde? - og hvem har skribenten fått den fra? - Han kan umulig ha funnet fram til den selv - etter som den jo (nå) ikke eksisterer. --Gunnar E. Kristiansen 15. feb 2013 kl. 12:22 (CET)

Flere drosjeforeninger i Harstad

Ta en titt på denne siden: http://lokalhistoriewiki.no/index.php/Kjeldearkiv:Drosjer_i_Harstad -. Kan det være at foreningen som omtales i denne artikkelen - egentlig het «Harstad Drosjeeieforening» ?

Alt dette vil falle på plass når artikkelen er ferdig. Det strømmer stadig på med opplysninger fra medlemmer av nettstedet Gamle Harstad, og det kommer stadig mer. Som det fremgår av kildelista er informantene mange. Gunnar Reppen 15. feb 2013 kl. 17:53 (CET)

Det er noe galt i en billedtekst i denne artikkelen, det står at det er en X-11 Ford Mainline 1954-mod. tilhørende Thorvald Berglund på et av bildene, men klikker man på bildet, så står det at det er en Opel. Hva er riktig? --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 29. aug. 2019 kl. 12:59 (CEST) ' Det ser da vitterlig ut som en Opel; især når en ser på panseret med en Opel-lignende pil. Men om du har tid å vente noen tid, vil nok Gunnar Reppen kunne gi deg det riktige svaret. Gunnar er syk. --Gunnar E. Kristiansen (diskusjon) 29. aug. 2019 kl. 13:08 (CEST)

Det er ikke så viktig for meg personlig, jeg ville bare gjøre forfatterne oppmerksom på at det ikke er samsvar mellom bilde og tekst, var bare det. Så jeg har all verdens tid :-) --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 29. aug. 2019 kl. 16:37 (CEST)