Samtale:Ljansbruket

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Jeg prøver å forstå forskjellene på Ljansgodset, Ljansbruket, Ljan, Stubljan og så videre. Dette for å kunne lage en best mulig artikkel om Frithjof Ingier. Jeg trodde Ljansgodset med Stubljan i Aker som hovedsete, med sagbruksbedriften H & M Ingier, var navet i familieimperiet med skogeiendommer i flere kommuner, men her i denne artikelen er det Ljansbruket som benyttes, selv om det defineres som et sagbruk. Kan den som har skrevet dette,eller andre, hjelpe til med forståelsen? Burde Ljansbruket her i denne artikkelen vært byttet ut med Ljansgodset som navn på hele virksomheten? Og hvor kommer firmaet H&M Ingier inn, var dette kanskje "hovedkonsernet" for sagbrukene? Uansett synes jeg denne artikkelen burde ta opp i seg disse spørsmålene. Det står heller ikke at Stubljan ligger i Aker, her blir det mye Oppegård-tilnærming. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 27. aug 2012 kl. 20:04 (CEST)

Jeg ser at jeg skrev inn noen spørsmål her tilbake i 2012, men det ser vel ut til at de fleste av dem er berørt i den nåværende utgaven av artikkelen. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 9. mai 2016 kl. 00:19 (CEST)
Jeg har enten glemt eller oversett spørsmålet ditt, beklager. Jeg skal prøve å rydde litt i begreper og fylle på med mer stoff omkring Ljansbruket/Ljansgodset/Hvitebjørngodset/Stubljan framover. I kapittelet Ljansbruket i boka Oppegård blir til fra 2014 (utgitt av Oppegård kommune i anledning kommunens 100 års jubileum i 2015) skriver Finn-Erhard Johannessen den mest helhetlige historien man finner om virksomhetene knyttet til den flere hundre år lange historien om Ljansbruket/godset osv. Det er ellers mye aktiviteter hver sommer i Gjersjøelva som går på drift av arbeidermuseum og oppgangssaga, skal få det inn på wiki'n her. --Siri Rutledal Iversen (diskusjon) 9. mai 2016 kl. 15:31 (CEST)
Takk for fyldig svar, det blir bra :-) Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 9. mai 2016 kl. 16:13 (CEST)

Begynn en diskusjon om siden «Ljansbruket»

Start en diskusjon