Steinar Supphellen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Steinar Supphellen (født 15. juni 1939) er historiker. Han er professor ved Institutt for historie ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim, og var i flere år instituttleder samme sted. Hans forskningsinteresser er innen norsk og europeisk historie 1500–1800, politisk og administrativ historie, sosial- og skolehistorie, byhistorie og kirkehistorie. Han var preses i Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab (DKNVS) 2005–2010.

I 2004 ble Supphellen tildelt SINTEFs pris for fremragende pedagogisk virke. I 2015 mottok han, sammen med professor Kristian Fossheim, DKNVS' høyeste utmerkelse, Gunnerusmedaljen, for sitt arbeid med selskapets 250-årsjubileum.

Kilder og litteratur

  • ----
Creative Commons License Denne artikkelen er helt eller delvis basert på artikkelen «Steinar Supphellen» fra Wikipedia på bokmål og riksmål og kan kopieres, distribueres og/eller endres slik det er angitt i lisenstekst for cc-by-sa 3.0. For en liste over bidragsytere til den opprinnelige artikkelen, se endringshistorikk knyttet til den opprinnelige artikkelen. For en liste over bidragsytere til denne versjonen, se endringshistorikk knyttet til denne siden.
Artikkelen bør gjennomgås med tanke på tilpasninger til lokalhistoriewiki.no. Se Hjelp:Forskjeller fra Wikipedia for mer informasjon.