Sverre F. Hagen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Strandgata 17
Foto: Roy Olsen (2011)

Sverre Felix Hagen (født 30. mai 1904 i Larvik, død 11. juli 1976) var friidrettsutøver, fotballspiller og idrettsadministrator. Han tilhørte Idrettsforeningen Fram.

Hagen medvirket ivrig i friidrett og litt i fotball fra innmeldelsåret 1919. På grunn av en kneskade, måtte han holde seg i ro i mer en ett år. Fra 1928 viet Hagen seg heller til administrasjonen. Han ble straks innvalgt som sekretær i hovedforeningen. Iberegnet de fem krigsårene, da ledelsen mer eller mindre gikk i hi, ble det 42 år i klubbens styre og stell.

Da Idrettsforeningen Fram i 1939 befant seg som selveier av en utvidet og utbedret Fram Stadion, skyldtes dette først og fremst Hagen. Det var Hagen som førte forhandlinger om ervervelse med grunneieren, Treschow, deretter med garantister samt långivere. Sammen med Otto Christiansen var han også sentral i planleggingen av prosjektet samt ledelsen av finansoperasjoner og dugnadsarbeid. Ikke minst for arbeidet med anlegget ble Hagen utnevnt til æresmedlem i 1945.

I 1938 ble Hagen formann i fotballgruppa. Han var redaktør i Framavisa. Hagen overtok som formann i hovedforeningen etter Haakon Christiansen i 1960 og hadde vervet fram til 1970, da Reidar Teigen overtok.

Hagen ble utnevnt til æresmedlem i Fram.

Han skrev teksten til «Framsangen» (1984). Melodien er «Dollarprinsessin».

Hagens barndomshjem var Strandgata 17.

Kilder