Solbergåsen (Nedre Eiker)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk

Solbergåsen ligger i Solbergelva på nordsiden av Drammenselva, og parallelt med elva. Åsen er en forlengelse av Bragernesåsen i Drammen og strekker seg til området rett bak Solberg Spinderi hvor den går over i Solbergfjellet. Åsen er cirka 450 meter høy, og åssiden er forholdsvis bratt (stiger fra cirka 70 meter over havet til 450 meter på cirka 3 kilometer).

Det er skrint jordsmonn i åssiden, og nokså mye flaberg. Skogen består av furu, gran, einer og den sjeldne barlinda samt noe løvtrær. På toppen av Solbergåsen, som er den sydligte delen av Finnemarka, finner vi en del skogsvann. Gravningen, Marivann, Nerdammen, Mellomdammen, Vrangen og Stormyrpytt. Rundt disse vannene ligger en del hytter hvorav mange fra 1930-årene. Det er fine turmuligheter i åsen og oppe på åsen både sommer og vinter. I lia fra Geithol Batteri ovenfor Nedre Eiker kirke og til Åssiden i Drammen går det en cirka 7 km lang lysløype.

Eiker Leksikons logo.jpeg Solbergåsen (Nedre Eiker) inngår i prosjektet Eiker Leksikon og er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten. Ønsker du å bidra til delprosjektet? Kontakt Bent Ek på hans diskusjonsside!