Thamilini Sivalingam

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Thamilini Sivalingam (født ca. 1980 i Karavetti, Jaffna) er danser, koreograf og dansepedagog. Hun er bosatt i Oslo.

Dans og koreografi

Som 13-åring begynte Thamilini på en privat danseskole i klassisk tamilsk dans i Oslo, som elev av blant andre Malathy Yogendran. Hun har avlagt flere formelle eksamener (8 trinn) i faget. I 2000 tok hun også en lærergrad og siden en diplomgrad, godkjent av Oriental Examination Board i London, i klassisk tamilsk dans.

Faren migrerte til Norge og Oslo i 1987, og Thamilini kom etter som 11-åring. Gjennom det tamilske nettverket i Oslo fikk hun erfaring som danser og koreograf på store festivaler, der hun også etter hvert bidro som konferansier og arrangør av danseverksteder. Hun har blant annet deltatt på Fredspriskonserten, Melafestivalen, Oslo World Music Festival, åpningen av Operaen, Bollywood-festivalen og Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum. Thamilini har også satt opp egne forestillinger i Norge, London, Canada og India. Noen av dem er blitt vist på NRK TV.

Undervisning

Thamilini ble ansatt som lærer i etnisk dans ved kulturskolen i Oslo i 2003. Her har hun jobbet med flere dansesjangre, som klassisk ballett og breakdance, og hun har en positiv holdning til å mikse ulike danseuttrykk.[1] Gjennom sitt samarbeid med Rikskonsertene, har hun også jobbet med pakistansk dans. Sammen med bharathanatyam-mesteren Naththaki fra India har hun holdt danseverksteder flere steder i Norge.

Thamilini fikk gjennom flere år også undervisning i tamilsk sang av sangeren Vasuky Jayapalan.

Fotnoter

  1. Egeland s. 18

Litteratur


Tamilenes liv og historie i Norge 1956-2016 omslag.jpg Thamilini Sivalingam er basert på en artikkel publisert i Tamilenes liv og historie i Norge, eller på oppfølging til denne, og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.