Karl Edvin Bauthler

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Karl Edvin Bauthler (født 15. juni 1859 i Christiania, død 2. oktober 1934) var fotograf i Kristiania, på Ås og andre steder.

Han var gift med Elise Olette Bauthler.

Hadde sin læretid hos Johan Thorsen, Christiania, fra 1878, og hadde flere stillinger der til han i 1882 bestyrte et atelier (har selv oppgitt Andersens) i Kristiansand eller Kristiansund. Det er Kristiansand som er oppgitt som sted, men da det ikke har vært mulig å finne en fotograf Andersen i Kristiansand på denne tiden er det en mulighet for at det kan være Lr. Andersons atelier i Kristiansund. Reiste så til USA, men kom tilbake og var bestyrer for Thorsen Atelier i Christiania. I folketellinga 1885 finner vi ham sammen med kona og ei datter i Fossveien 3B. Det er der oppgitt at han jobba for Thorsen i Dronningens gate 36.

Han skal ha besøkt Folldal i 1887 og i 1893 og fotograferte der.

I 1891 etablerte han egen forretning i Lille Strandgate 21 ved Jernbanetorget, flyttet senere til Schweigaards gate 51, hvor han overtok Oslo Fotografiske Atelier etter enkefru Oline Kolstad (startet før 1893). I 1924 solgte han forretningen og flyttet til Ås i Akershus, hvor han startet forretning. Denne overlot han i 1933 til sønnen Alf Georg Bauthler, som hadde arbeidet der fra 1912, men han fortsatte den bare en kort tid, da han allerede i 1938 startet eget firma i Frogn.

Bauthler var en av stifterne av Fagfotografernes Forening og kasserer der.

Kilder

Eksterne lenker


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Karl Edvin Bauthler er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.