Lennart Nilsson

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Lennart Nilsson (født 1922 i Strängnäs, Sverige) er fotograf.

Fikk sitt første kamera som 11-åring, og 15 år gammel fikk han antatt en billedserie i et ukeblad. Arbeidet som frilansfotograf i Stockholm, og tok kjendisportretter som han solgte til ukepressen. Nilsson begynte å ta reportasjeoppdrag for ukemagasinet SE og fikk etter hvert kontakt med internasjonale magasin og billedbyråer. Reiste på reportasjetur til Nord-Norge for SE i februar/mars 1946. Laget først en reportasje fra Narvik om krigsherjingene og gjenoppbyggingen. Reiste videre til Svolvær for å lage en beretning om Lofotfisket. Reportasjen stod i SE våren 1946. I mars 1947 ble bildene fra Lofoten gitt et stort oppslag i National Geographic Magazine.

Forlot gradvis reportasjeyrket, og gjorde seg etter hvert bemerket innenfor medisinsk fotografi. Fikk internasjonalt gjennombrudd da LIFE i 1965 publiserte hans bilde av «livet før fødselen». Bilder i Moderna museet i Stockholm og i privat eie.

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Lennart Nilsson er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!