Paul Bernhard Uri

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Paul Bernhard Uri (født 25. februar 1867, død 21. november 1920) var opprinnelig urmaker, men drev ved sin død et engrossfirma innen papirvarer. Han hadde også bierverv som fotograf. Uri, som bodde og virket i Ålesund, var også formann i byens frimisjon.

Som fotograf var han mindre kjent. Så vidt man vet, hadde han ikke atelier, men hadde et stort kamera som han tok med seg rundt om i byen og på distriktet. Sin mest aktive periode som fotograf synes Uri å ha hatt i åra like før og like etter 1910. Hans kamera og negativarkiv skal ha blitt kastet i midten av 1970-årene i forbindelse med rehabilitering av eiendommen Nedre Strandgate 18 hvor Uri bodde. FylkesFOTOarkivet oppgir at Uri var aktiv som fotograf i Ålesund tilbake til 1895.

Ifølge folketellingen i 1910 var han gift med Anna Uri, og ekteparet hadde på dette tidspunktet fire barn.

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Paul Bernhard Uri er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!