Knut Wiste

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Knut Wiste (født 5. september 1842, død 12. juni 1924) var kirkesanger, lærer, fotograf m.m.

Han vokste opp hos besteforeldrene og reiste i siste halvdel av 1850-tallet nordover for å være med på Lofotfisket, han reiste så videre til Russland. Deretter dro han til Berlin, hvor han gikk i lære som fotograf og var med i den tysk-franske krig (1870-71). Etter dette kom han, for en periode, tilbake til Norge hvor han var kirkesanger, lærer og fotograf.

Brukte ikke stedsbetegnelse bakpå sine trykte kartonger. Fotograferte i Vestre Slidre, muligens også i Bodø, for ett av hans bilder i GB ser ut til å være tatt der. I 1878 reiste han til Arkangelsk, hvor han drev som fagfotograf i 9 år. Fra Arkangelsk reiste han til Ural og var engasjert i gruvedrift. I 1889 kom han tilbake til Norge og bosatte seg i Ullensaker.

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Knut Wiste er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!