Nytt emne

Velkommen!

Velkommen ombord, Kjetil r! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeide, så er det lurt å begynne med å se gjennom siden «Om wikien» og å ta en titt via basismanualen eller oversikten over hjelpesidene. Den siste siden viser deg videre til hjelp om spesifikke tema. Ellers er det bare å sette i gang med skrivingen om lokalhistoriske emner, inkludert orienteringsartikler om tilgrensende fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan se om andre har samme interesser, og eventuelt legge inn dine på siden der brukerinteresser og ekspertise (sletta side) er listet opp. Skriv gjerne noen ord om deg selv på din egen brukerside også — da er det lettere for alle oss andre å se hvem du er.

Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Kjetil r! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom basismanualen eller oversynet over hjelpesidene. Den siste sida viser deg vidare til hjelp om spesifikke tema. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne, inkludert orienteringsartiklar om tilgrensande fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan sjå om andre har same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne på sida der brukarinteresser og ekspertise (sletta side) er opplista. Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg — da er det lettare for alle oss andre å sjå kven du er.

Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-)

-- --Kristian Hunskaar 6. aug 2008 kl. 13:59 (CEST)

Takk for det, Kristian. Hilsen --Kjetil Ree (Kjetil r) 6. aug 2008 kl. 14:04 (CEST)

Filnavn

Hei Kjetil, ser du har problemer med Ulsrud gård - problemet er (akkurat nå i alle fall) at programvaren ikke liker norske tegn...

Har ellers lagt foto-malen din i en kategori for dine bilder ;) Du er kategorisert! Siri Johannessen (Siri J) 6. aug 2008 kl. 14:23 (CEST)

Hei, jeg skulle akkurat til å trykke på «lagre» for å spørre deg om dette på diskusjonssiden din! Da laster jeg bildet opp på nytt uten norske tegn, så kan du vel slette den gamle versjonen etterpå. Hilsen --Kjetil Ree (Kjetil r) 6. aug 2008 kl. 14:25 (CEST)
Consider it done ;) Siri Johannessen (Siri J) 6. aug 2008 kl. 14:28 (CEST)

Bilder fra Commons

Vil bare si fra at hvis du legger inn bilder fra Commons som har "self"-lisens der kan du bruke {{Commonsbilde}}. Den lager lenke fra brukernavn til brukerside på Commons. Første parameter er brukernavn på Commons uten :Commons:User, deretter følger lisenser som parameter 2, 3 osv. {{Self}} med rettighetshaver= fungerer jo også utmerket, men det er kjekt med den autmatiske lenkingen til brukeren. Chris Nyborg (Cnyborg) 18. aug 2008 kl. 23:41 (CEST)

Takk for tipset. Hilsen --Kjetil Ree (Kjetil r) 18. aug 2008 kl. 23:42 (CEST)

Budstikka

Nr. 1, årg. 1 25. september 2008

 

Velkommen som medarbeider på lokalhistoriewiki.no!   Velkommen som medarbeidar på lokalhistoriewiki.no!
Mange nye har registrert seg, høsten er her med mer innetid og dermed er det på tide med et treff (kurs).   Mange nye har registrert seg, hausten er her med meir innetid og dermed er det på tide med eit treff (kurs).
Denne gang holdes kurset lørdag 11. oktober kl 9-16 i NLIs lokaler i Observatoriegt. 1 B (nybygget bak Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleder er Chris Nyborg. Kurset vil være praktisk, med vekt på ting dere støter på underveis i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, maler osv. og det er rom for ønsker fra dere i dette. Mail gjerne Chris, eller skriv det nederst på siden der du kan melde deg på. Videre vil kaffe og te være innen rekkevidde i pausen, og det blir mulighet til å jobbe litt på egen hånd - med noen som ser litt over skulderen om ønskelig. Du kan også ta med ting du lurer på om det er enklere enn å beskrive dem med ord.   Denne gongen blir kurset halde laurdag den 11. oktober kl 9-16 i lokala til NLI i Observatoriegt. 1 B (nybygget attom Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleiar er Chris Nyborg. Kurset vil vera praktisk orientert, med vekt på ting de støyter på undervegs i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, malar osv., og det er rom for ønske frå dykk i dette. Send gjerne Chris ein e-post, eller skriv det nedst på sida der du kan melde deg på. Elles vil det vera kaffi og te i pausen, og det blir mulegheiter til å arbeide litt på eiga hand — med nokon som ser deg litt over skuldra om du vil. Du kan ta med deg ting du lurer på òg om det er enklare enn å skildre dei med ord.
Datakapasiteten begrenser dessverre antall deltakere til ca. 30, men det kommer flere kurs (også andre steder i landet)! Selv om NLI har noen bærbare pc'er til disposisjon er det flott om dere som har mulighet for det, tar med egne bærbare pc'er. Det er trådløst nettverk i kurslokalene.   Datakapasiteten gjer dessverre at vi berre har plass til kring 30 deltakarar, men det kjem fleire kurs (inkludert andre stader i landet)! Sjølv om NLI har nokre berbare datamaskiner til disposisjon, er det flott om dei av dykk som kan, tek med eigne berbare datamaskiner. Det er trådlaust nettverk i kurslokala.
Ser frem til å møte dere!
Marianne Wiig, NLI
  Ser fram til å møte dykk!
Marianne Wiig, NLI

 


Diskusjonsforumet  |  Brukerinteresser (sletta side)  |  Hva er wikien ikke?

Dynamiske lister

Ser at du fører liste over artikler du har opprettet. Hvis du vil kan du bruke en dynamisk liste til dette, så den holder seg oppdatert. Bare legg inn {{#dpl:createdby=Kjetil r|mode=unordered|ordermethod=titlewithoutnamespace|skipthispage=yes|namespace=|notnamespace=Fil}} der du vil ha listen, så ordner det seg av seg selv. Det er også mulig å lage en liste eller et galleri over bilder du har lastet opp, hvis du ønsker det. Tenkte det kunne spare deg for arbeid som like godt kan gjøre automatisk. Det finnes også andre muligheter, f.eks. en liste over artikler du har opprettet hvor du ikke er den siste som har bidratt, som et alternativ til overvåkingslisten. Chris Nyborg (Cnyborg) 20. nov 2008 kl. 13:01 (CET)

Takk, det var en god idé. Jeg var imidlertid litt redd for at noe gikk galt i natt da jeg la inn kodebiten du foreslo, siden lokalhistoriewiki gikk ned ca. to sekunder etter at jeg trykket lagre. Men alt er oppe igjen nå ;-) Hilsen --Kjetil Ree (Kjetil r) 25. nov 2008 kl. 21:43 (CET)
Det ble plutselig et par grader kaldere her i natt, tror det også var din skyld. Eller det kan ha vært en tilfeldighet. Si fra hvis du har gode ideer om bruk av slike lister men ønsker hjelp med gjennomføring. Chris Nyborg (Cnyborg) 25. nov 2008 kl. 22:49 (CET)

Artikkel-layout

Hei :) Når du legger inn nye artikler, vil du da være snill å lenke oppslagsordet og legge <onlyinclude>utdrag</onlyinclude>-tagger rundt den delen av artiklen (oftest innledningen) som kan hentes inn på forsider? Om onlyinclude mangler, hentes hele artikkelen inn som mal med hud og hår... ;) Jeg fikset litt på artikkelen om Løkken Verk ;) Siri Johannessen (Siri J) 22. jan 2009 kl. 13:56 (CET)

Det er notert, jeg skal gjøre mitt beste i å huske på dette. Hvor lang skal forresten biten i <onlyinclude> være (ca. antall tegn?) Hilsen --Kjetil Ree (Kjetil r) 22. jan 2009 kl. 14:03 (CET)
Det går seg til etterhvert :) Sa til deg, siden jeg kjenner til fartstiden din på wikipedia, og regner med at dette ikke var ille kaudervelsk ;). Det er ikke satt noen spesiell lengde, se litt rundt på forsidene (feks Forside:Harstad og Forside:Skedsmo), så får du et inntrykk. Du kan også inkludere bildene, da bør ofte teksten være litt lengre - det ser litt merkelig ut om det er tekst ved 1/3 av bildet og resten hvitt ;) Glemte av en ting til, om du ser her ser du en annen måte slike innledninger kan komme til å bli brukt på, akkurat som i femte kvartal i Gamlebyen. Håper at dette klarner saken litt ;) Siri Johannessen (Siri J) 22. jan 2009 kl. 15:08 (CET)

Zahlkasserer

Heia :) Du, i leksikonet finnes begreper som Zahlkammer f.eks., dette viser videre til rentekammer - er din artikkel noe lignende? Siri Johannessen (Siri J) 27. apr 2009 kl. 20:10 (CEST)

Ja, dette ser ut til å være det samme. Men jeg er egentlig på veldig tynn is nå : grunnen til at jeg opprettet artikkelen var at jeg hadde vært og knipset et par bilder på Zahlkasserer Schafts plass, og lurte på hva i alle dager dette var for en tittel. Så baserte jeg artikkelen på Riksmålsordbokens korte definisjon. Men Leksikon:Rentekammeret er mye bedre, hadde jeg sett den (dvs. hadde den kommet opp på de første tre-fire sidene når jeg googlet 'Zahlkasserer') ville jeg neppe ha skrevet en ny artikkel på Zahlkasserer. Mvh. --Kjetil Ree (Kjetil r) 27. apr 2009 kl. 20:20 (CEST)
Det er ikke alt for ille med doble artikler, i wiki-navnrommet kan vi være ganske utbredte og mer lokale enn NHL kunne ;) Det som ofte redder meg er Spesial:Prefiksindeks - velg leksikon. ;) En forklaring til kan du finne her. Siri Johannessen (Siri J) 27. apr 2009 kl. 20:23 (CEST)
Har lenket til Zahlkammeret i leksikon-delen, ta en titt så ser du hvordan slikt kan fikses ;) Siri Johannessen (Siri J) 27. apr 2009 kl. 20:29 (CEST)