Brukersamtale:As-arne: Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Linje 78: Linje 78:
:Er enig i at det kan virke noe forvirrende. Witloch selv var av den ovebevisning at det var sølv han hadde funnet og at det viste seg å være kobolt kom fram først etter at prøvene hadde blitt analysert ved Kongsberg Sølvverk. Wikipedia har bare kortversjonen. Han fant jo kobolt, men det var ikke det han lette etter. Disse jomfruene han så vet jeg lite om, men han var vel halvt i drømme da sola rant. At det var reflekser fra blank eller fuktig stein i morgendugg er vel trolig, men hva en overtroisk mann tolker det som i halvsøvne er det vanskelig for meg å tenke seg. Men historia er jo god. --[[Bruker:As-arne|As-arne]] 1. mar 2010 kl. 15:44 (UTC)
:Er enig i at det kan virke noe forvirrende. Witloch selv var av den ovebevisning at det var sølv han hadde funnet og at det viste seg å være kobolt kom fram først etter at prøvene hadde blitt analysert ved Kongsberg Sølvverk. Wikipedia har bare kortversjonen. Han fant jo kobolt, men det var ikke det han lette etter. Disse jomfruene han så vet jeg lite om, men han var vel halvt i drømme da sola rant. At det var reflekser fra blank eller fuktig stein i morgendugg er vel trolig, men hva en overtroisk mann tolker det som i halvsøvne er det vanskelig for meg å tenke seg. Men historia er jo god. --[[Bruker:As-arne|As-arne]] 1. mar 2010 kl. 15:44 (UTC)
::Takk for presisering! Jeg kateogriserer jomfruene som et sagn - det er en kjempefin historie! Pussig at det nesten alltid er knyttet overnaturlige hendelser til store malmfunn - det er nesten en egen sjanger! --[[Bruker:Ida Tolgensbakk|Ida Tolgensbakk]] 2. mar 2010 kl. 13:05 (UTC)
::Takk for presisering! Jeg kateogriserer jomfruene som et sagn - det er en kjempefin historie! Pussig at det nesten alltid er knyttet overnaturlige hendelser til store malmfunn - det er nesten en egen sjanger! --[[Bruker:Ida Tolgensbakk|Ida Tolgensbakk]] 2. mar 2010 kl. 13:05 (UTC)
:::Enig i at artikkelen er artig. Men også jeg savner en liten ting. Du nevner "en dansk doktoravhandling" har du navn og forfatter på avhandlinga? Det hadde vært flott med en referanse her. --[[Bruker:Marthe Glad|vennlig hilsen Marthe Glad]] 2. mar 2010 kl. 15:04 (UTC)

Sideversjonen fra 2. mar. 2010 kl. 15:04

Velkommen!

Velkommen ombord, As-arne! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeide, så er det lurt å begynne med å se gjennom siden «Om wikien» og å ta en titt via basismanualen eller oversikten over hjelpesidene. Den siste siden viser deg videre til hjelp om spesifikke tema. Ellers er det bare å sette i gang med skrivingen om lokalhistoriske emner, inkludert orienteringsartikler om tilgrensende fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan se om andre har samme interesser, og eventuelt legge inn dine på siden der brukerinteresser og ekspertise er listet opp. Skriv gjerne noen ord om deg selv på din egen brukerside også — da er det lettere for alle oss andre å se hvem du er.

Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-)

Velkommen ombord, As-arne! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom basismanualen eller oversynet over hjelpesidene. Den siste sida viser deg vidare til hjelp om spesifikke tema. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne, inkludert orienteringsartiklar om tilgrensande fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan sjå om andre har same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne på sida der brukarinteresser og ekspertise er opplista. Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg — da er det lettare for alle oss andre å sjå kven du er.

Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-)

-- Siri Johannessen (Siri J) 11. nov 2009 kl. 13:27 (CET)

Bilder med norske tegn i filnavnet

Hei :) Ser du er vant med wiki-teknikken, så jeg vil bare si ifra om et problem vi har her inntil videre. Bilder med norske tegn i filnavnet vises ikke skikkelig, og må dessverre lastes opp på nytt. Det var en del av problemet i artikkelen om Krødsherad kommune. Jeg har fikset Bilde:0622 Kroedsherad kommune.png slik at det virker i infoboksen ;) Lykke til videre :) Siri Johannessen (Siri J) 26. nov 2009 kl. 18:18 (CET)

Tusen takk. Vet du hvor lenge «intil videre» blir? Ser at Ål kommune og Flå kommune i Buskerud vil få samme problem. --As-arne [] 27. nov 2009 kl. 09:01 (CET)
Jeg er ikke helt sikker, men skal fikse både Ål kommune og Flå kommune idag så du ikke bremses ;) Det hender av og til at man må gå utenom visse bøyger... God helg! Siri Johannessen (Siri J) 27. nov 2009 kl. 09:25 (CET)
Takk igjen - og god helg til deg også! --As-arne [] 27. nov 2009 kl. 09:32 (CET)
De er fikset, og jeg tok med Røyken kommunes våpen i samme runden ;) Takker :) Siri Johannessen (Siri J) 27. nov 2009 kl. 10:11 (CET)

Lite ønske...

Jeg har tittet på noen av artiklene dine - mye interessant stoff :) Det jeg lurer mest på er om du ikke kan la innledningen bli litt lengre? For gode artikler blir den hentet inn på forsider, og da er det en fordel om det er nesten en caplex-versjon av hele artikkelen. Ikke at setningene trenger bli stenografiske i stilen, det er ikke det - det er mer at det får litt mer kjøtt på benet - og at utdypningen finnes lengre nede i artikkelen. Tror du du kan vri til noe slikt feks i den siste du har jobbet med? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 4. des 2009 kl. 12:39 (CET)

Og du så gjorde mens jeg la inn denne :) Stilig! Siri Johannessen (Siri J) 4. des 2009 kl. 12:40 (CET)
Tankeoverføring? --As-arne [] 4. des 2009 kl. 12:47 (CET)
Du sa det! :) Tror du du kan se over de litt eldre artiklene dine også? Jeg synes det er vrient å gå inn i andres å gjøre slikt - selv om det er godt mulig på en wiki :) Siri Johannessen (Siri J) 4. des 2009 kl. 12:58 (CET)

Heisann, - jeg har scanna et par Embretsfossbilder, men skjønte plutselig at vi satt og putta ting inn i samme artikkel. Jeg laster opp bildene, men venter til det er roligere med å eventuelt putte dem inn. --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 4. des 2009 kl. 13:07 (CET)

Kjempeflott!!! Artiklene blir lett kjedelige uten bilder. Bra at vi har tilgang på det. --As-arne [] 4. des 2009 kl. 13:14 (CET)
Sånn, - da har jeg forsøksvis spredd bildene utover i teksten. Om du synes de er merkelig plassert, noe som godt kan hende, er det bare å flytte på dem. Satt likså godt på forsidemerking i samma slengen. --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 4. des 2009 kl. 14:03 (CET)
Nydelig. Jeg synes at plasseringene og utvalget var bra, så jeg ser ingen grunn til å flytte på bildene. Tusen takk og ha en fortsatt god dag - og god helg! --As-arne [] 4. des 2009 kl. 14:19 (CET)

Apropos kategorisering av bilder/fotografier

Hei, det siste spørsmålet ditt minnet meg om noe :)

Dersom du vet når et fotografi ble tatt, kan du også gjerne føye til Kategori:Fotografi fra 2000 eller Kategori:Fotografi fra 1910-åra dersom du ikke er helt sikker på eksakt årstall. Det er ikke noe krav - men praktisk ;) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 8. des 2009 kl. 10:36 (CET)

Takk for responsen. Da legger jeg inn det der jeg vet noe. --As-arne [] 8. des 2009 kl. 10:41 (CET)


Treforedlingsbedrifter

Hei. Bra innsats du legger ned for treforedlingsbedriftene ved Drammenselva! Har sjøl skrevet et par artikler om slike fabrikker, så nå begynner det å likne dugnad! Et bra litteraturtips er boka Masse papir, utgitt av Norsk skogmuseum i 2006. Her er det en del oppdateringer, ettersom Eli Moens bok kom ut så tidlig som 1993. Fant blant annet litt om Nordic Paper her. Helsing Trond Nygård=Kallrustad.--Trond Nygård (Kallrustad) 8. des 2009 kl. 14:40 (CET)

Har satt meg opp på lån av ei bok om Union-Geithus som er skrevet av Øyvind Haugen. Han har skrevet om Drammeselvens papirfabrikker, og synes også å være «hekta på» papirmaskiner. Må tydeligvis også låne meg «Masse papir». Takk for tipset! --As-arne [] 8. des 2009 kl. 14:47 (CET)

Kategori

Hei, ser det du skrev på forumet og er ikke helt med. Kan du beskrive hva som skjer? Får du ikke opp en fane som heter "rediger", eller er det noe annet? :) Siri Johannessen (Siri J) 22. des 2009 kl. 10:43 (UTC)

Jeg får opp fanen, men enten skjer det ingen ting når jeg trykker der (ved forsøk på å redigere kategori). Når jeg forsøker å legge inn et nytt tema i Diskusjonsforum bilr brukernavnet mitt borte øverst på skjermen og jeg får opp ei redigeringsside med bekjed at jeg må våre User for å legge inn data. Når jeg går tilbake, er jeg innlogga på vanlig måte. User er forøvig skrevet med rødt! Håper at dette er mer forstålig. --As-arne [] 22. des 2009 kl. 10:52 (UTC)
Tror jeg skal sende denne videre til de som jobber med oppgraderingen :) Skal teste mer! Om det er flere ting som dukker opp, mail gjerne til webserver@lokalhistoriewiki.no - evt med et skjermbilde til om det er enklere. Fint du sier ifra! Siri Johannessen (Siri J) 22. des 2009 kl. 11:20 (UTC)

Da er det bare en ting igjen :) Når du sier redigere kategorier - hva mener du exact? Hva vil du endre? Jeg har en testbruker uten rettigheter, og jeg kan redigere der. Rett nok ser jeg i IE7 at det er vondt å treffe skikkelig på fanen med muspekeren, men redigering er mulig :) Siri Johannessen (Siri J) 22. des 2009 kl. 12:45 (UTC)

Hvis jeg for eksempel forsøker å redigere Kategori:Drammen prosti (som trenger en endring på samme måte som kategorien Eiker prosti), så virker ikke klikking på verken «rediger» eller «historikk». Når jeg fører musa over fanene får jeg opp hjelpetekst om at jeg kan redigere, men det skjer ingeting når jeg klikker. Dette gjelder kun ved kategori, ikke ved vanlige artikler. --As-arne [] 22. des 2009 kl. 13:00 (UTC)
Det ser ut som at hvis jeg klikker tilstrekkelig langt ned på fanen, så oppfattess klikket. Merkelig. --As-arne [] 22. des 2009 kl. 13:08 (UTC)
Da har vi konstatert det samme problemet der - vet ikke direkte en løsning annet enn at vi begge lærer oss å sikte bedre inntil videre... ;) Glad det er løst foreløpig i alle fall :) Siri Johannessen (Siri J) 22. des 2009 kl. 13:26 (UTC)

Kart

Flott kart på Simoa - da ordnet det seg jo! --Ida Tolgensbakk 13. jan 2010 kl. 12:37 (UTC)

Kan hende det kommer flere kart! --As-arne [] 14. jan 2010 kl. 09:23 (UTC)

Ole Witloch

Hei, takk for interessant artikkel om Ole Witloch som både er mer informativ og mer spennende enn artikkelen på Norsk wikipedia! Jeg har noen spørsmål: I fjerde linje skriver du at "Selve funnet skal i følge (osv)". Det er litt forvirrende - hadde det vært bedre å skrive at "Witloch var den første som fant kobolt på Modum" eller noe liknende først? Neste spørsmål: trodde Witloch at han hadde funnet sølv? På nowiki skriver de at han trodde han hadde funnet kobolt? Siste spørsmål: den fine fortellingen om selve funnet - de to hvite jomfruene: er det snakk om en slags overnaturlige vesener som viser ham vei, eller er det faktiske kvinner? --Ida Tolgensbakk 1. mar 2010 kl. 15:09 (UTC)

Er enig i at det kan virke noe forvirrende. Witloch selv var av den ovebevisning at det var sølv han hadde funnet og at det viste seg å være kobolt kom fram først etter at prøvene hadde blitt analysert ved Kongsberg Sølvverk. Wikipedia har bare kortversjonen. Han fant jo kobolt, men det var ikke det han lette etter. Disse jomfruene han så vet jeg lite om, men han var vel halvt i drømme da sola rant. At det var reflekser fra blank eller fuktig stein i morgendugg er vel trolig, men hva en overtroisk mann tolker det som i halvsøvne er det vanskelig for meg å tenke seg. Men historia er jo god. --As-arne [] 1. mar 2010 kl. 15:44 (UTC)
Takk for presisering! Jeg kateogriserer jomfruene som et sagn - det er en kjempefin historie! Pussig at det nesten alltid er knyttet overnaturlige hendelser til store malmfunn - det er nesten en egen sjanger! --Ida Tolgensbakk 2. mar 2010 kl. 13:05 (UTC)
Enig i at artikkelen er artig. Men også jeg savner en liten ting. Du nevner "en dansk doktoravhandling" har du navn og forfatter på avhandlinga? Det hadde vært flott med en referanse her. --vennlig hilsen Marthe Glad 2. mar 2010 kl. 15:04 (UTC)