Simen Baardseth

Simen Baardseth (født 21. desember 1877 i Ringsaker, død 1951) var fotograf.

Baardseth-bilde fra rundt 1930. Brøttumsbakka i Ringsaker. Til venstre står lærer Karl Tallhaug.

Han ble født på garden Bårdset ved Moelv. Sønn av bonde Sven Christiansen. Baardseth reiste til Kristiania og kom i lære hos fotograf Narve Skarpmoen, seinere var han også i København for å lære å fotografere. Han slo seg ned i Moelv som fotograf, og var den første her med fagmessig utdannelse. I folketellinga for 1910 er han registrert som fotograf, og bodde da hjemme på Bårdset (i Fagernes skolekrets), hvor broren Mathias Baardseth var bruker. Han ble i 1912 gift med Dagny Ovesdatter.

Baardseth var en praktisk mann, og hadde flere oppfinnelser han mente han kunne ta patent på. En del av hans negativer ble overtatt av Hedmarksmuseet i november 1977. Han har tatt mange fotografier på Hedmarksviddene og av setervanger.

Kilder


  Simen Baardseth er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.