Wilhelm Molberg Nilssen

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 27. mar. 2015 kl. 10:01 av Kallrustad (samtale | bidrag) (Kilder og litteratur)
Hopp til navigering Hopp til søk

Wilhelm Molberg Nilssen (født 27. mars 1915) er tidligere gymnastikklærer, offiser og motstandsmann, bosatt på Lillehammer.

Under andre verdenskrig var han distriktssjef for Milorg i Gudbrandsdalen. Da tilbrakte han ett år i dekning på skauen og i fjella med radioforbindelse til London. Fra august til oktober 1944 lå Molberg Nilssen og to andre fra Milorg i hytta Reiret i Sel.

Etter krigen fikk han blant annet Deltakermedaljen med rosett og den engelske King's Medal for Courage in the Cause of Freedom. Seinere skreiv han boka I Milorgs tjeneste.

Nilssen var i 40 år faglærer i gymnastikk ved realskolen og gymnaset på Lillehammer. I flere år var han formann i Norsk Lektorlags idrettsutvalg. Wilhelm Molberg Nilssen var kursleder, instruktør og dommer i flere ulike idrettsgreiner, blant annet skihopping, der han var dommer i blant annet den tysk-østerrikske hoppuka og OL i Sapporo i 1972.

Kilder og litteratur


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.