Østfold fylkes billedarkiv

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Østfold fylkes billedarkiv inneholder ca. 200 000 fotografier (repronegativ og originalmateriale) fra perioden 1860 til 1980. Av disse er ca. 58 000 registrert og tilgjengelig for publikum. Billedarkivet er regional ansvarsinstitusjon for fotobevaring i Østfold.

Arkivet inneholder flyfotosamlinger fra de fleste kommuner i Østfold (søkbare), portrettarkiv etter fotografer i Moss og Sarpsborg, negativarkiv etter amatørfotografer, dokumentasjon av bedrifter m.m. Men største bredde har de reproduserte enkeltfotografiene samlet inn via innsatsen til historielag, bibliotek og kulturkontor i fylket. Alt materiale lagres i klimastyrt magasin etablert i 2002.

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Østfold fylkes billedarkiv er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!