Alta Autosenter

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk
Annonse for Renault i Altaposten i 1978

Alta Autosenter er en bilforretning i Bossekop i Alta by. De har forhandlet franske Renault og japanske Datsun (senere Nissan) samt caravan fra finske Solifer, og drev før også bensinstasjon som ledd i kjeden Norol (senere Statoil). Forretningen ble angivelig åpnet i 1964.

Historie

Adm. direktør Yuji Shishime og adm. visedirektør Terje Hassel (t.v.) på besøk i 1993
Nøkkelfiling i 1980

Sammen med Bossekop skole, Hauans Materialhandel, Alta Motor og Kåfjord kirke opplevde Alta Autosenter innbrudd tidlig i desember 1977.[1] Det hadde vært skikkelig grisevær den helgen, noe som innbruddstyvene visste å benytte seg av.

I 1980 gikk Alta Autosenter til anskaffelse av maskin for nøkkelfiling.[2] Slik kunne bedriften tilby kopi av både hus- og bilnøkler. Prosessen med å file nøkkel tok snaut fem minutter.

I 1981 tok Alta Autosenter over Datsun-agenturet, det vil si bilmerket som senere ble hetende Nissan, etter Hovdes Bil.[3] Dette var et japansk bilmerke. Senest fra 1978 hadde de forhandlet Renault.

Alta Autosenter støttet i 1984 Kiwanis Club Altas innsamling til katastrofebil for Alta by og omegn,[4] og i 1987 bidro de til juletorget i Bossekop. De var også en av flere bedrifter som betalte for utgivelse av Alta-boken (1998).

Alta Autosenters bygg ble i 1987 både utvidet og modernisert.[5] Blant annet ble gulvflaten økt til rundt 700 m². Etter utvidelsen ble Alta Autosenter også Finnmarks største bensinstasjon i Norol-kjeden.

De fikk i 1993 storfint besøk da administrerende direktør Yuji Shishime i Nissan Norge var på rundreise for å bli kjent med sine forhandlere.[6] – Dette er en Nissan-for[h]andler over gjennomsnittet, sa Shishime til Altaposten. I lokal salgsstatistikk lå Alta Autosenter nesten alltid på plass to til fem av femten.

Ved utgangen av 1990-årene hadde Alta Autosenter markedsandeler på fem-seks prosent.[7]

Se også

Referanser

Litteratur