Angelica Concordia Frøchen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Angelica Concordia Frøchen (født 24. juni 1838 i Bergen, død 1925 samme sted) var fotograf i Bergen.

Hun var datter av Ahlert Harrje Frøchen (1802-39) og Ragna Christense Winæs (1803-73). Forsøkte først i 1858 å opprette en gutteskole i Bergen sammen med søsteren Thora, ble så fotograf noen år, men oppga det for å ta seg av en nieses hus og barn i Nord-Trøndelag.

Hun vendte etter en tid tilbake til Bergen, og ble boende der resten av livet. I 1875 var hun ved folketellinga bosatt hos sin bror Nicolaus C. Frøchen i Nygård i Bergen. Ti år senere, ved folketellinga 1885, var hun husholderske hos snekkermester Johan Andreas Hansen i Lille Markevei 15 i Bergen. Ved folketellinga 1900 var hun bosatt hos en stiftelse for ugifte damer i Strømgate i Bergen.

Virkested:

Kilder

Eksterne lenker


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Angelica Concordia Frøchen er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.