Annai Poopathi Tamilsk Kultursenter (Bergen)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Annai Poopathi Tamilsk Kultursenter (Bergen) ble åpnet 19. april 2002 på minnedagen til Poopathi Kanapathipillai, som er bedre kjent under hedersnavnet Annai Poopathy («Mor Poopathi»). Som en protest mot det hun betraktet som brudd på menneskerettighetene fra de indiske fredsbevarende styrkenes side, satte hun i gang en sultestreik som endte med at hun døde den 19. april 1988.

Bergens-avdelingen var den femte lokale avleggeren til kultursenteret. Avdelingen hadde fra begynnelsen 75 elever og 58 lærere og gjennomlevde i åra som fulgte en stor vekst. I 2006 hadde senteret mer enn 150 elever. Professor ved Høgskulen på Vestlandet, Dhayalan Velauthapillai, er senterets leder (2016). Avdelingen legger stor vekt på at hver enkelt elev skal få god pedagogisk oppfølging. Hver klasse har to eller tre lærere. Hvert år blir det avholdt matematikk- og norskeksamen for å kartlegge elevenes nivå, og det blir gitt individuelle råd og hjelp i den videre læringen.

Litteratur


Tamilenes liv og historie i Norge 1956-2016 omslag.jpg Annai Poopathi Tamilsk Kultursenter (Bergen) er basert på en artikkel publisert i Tamilenes liv og historie i Norge, eller på oppfølging til denne, og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.