Anners Li

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Anners Li (født 10. april 1879Østre Toten, død 1950) var gardbruker på Østre Toten. Han var også amatørfotograf, og er registrert som aktiv på Toten mellom 1900 og 1935.

Han var sønn av Peder Fauchald Lie (f. 1849) og Marthe Marie Lie (1853–1908). Han ble gift med Marie Augusta Tømmerhoel.

I mars 1931 ble han ufrivillig innblanda i en alvorlig voldssak. Sammen med Anders Hveem og Johan Grini ble han overfalt og slått ned av noen unge gutter etter et travstevne på Østre Toten. Anners Li fikk hardest medfart av de tre, og etter å ha vært bevisstløs en tid var han sengeliggende i flere dager. De to voldsmennene ble arrestert dagen etter, og fikk i mai samme år en dom på fem og sju måneders fengsel og ti kroner i saksomkostninger.[1]

Referanser

  1. «Overfallsmennene fra Toten idømt 5 og 7 måneders fengsel» i Oppland Arbeiderblad 1931-05-27. Digital versjonNettbiblioteket.

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Anners Li er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!