Arnt Berget

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Arnt Berget, 2018.

Arnt Berget (født 11. februar 1942) er naturfotograf, lokalhistoriker og tidligere tømmerhogger. Han har bodd hele sitt liv på Snarum i Modum kommune i Buskerud.

60 artikler i Gamle Modum

Utgaven av Gamle Modum med motiv fra garden Loftshus som Arnt Berget skriver om i dette nummeret. Garden ligger nær ved der han bor.

Arnt Berget har bidratt sterkt til små artikler i Gamle Modum som er årstidskriftet til Modum historielag. Fra 2000 til 2021 har han bidratt med 60 artikler. Her er noen eksempler:

Bøker

  • I 2004 skrev Thure Lund og Arnt Berget boka "Stednavn i Modum - fra Misjonsberja ril Rævva hass Bjønn"
  • I 2007 var Arnt Berget og Asbjørn Lind redaktører for boka "Fra Flatli til Breskeberga" som er en samling artikler skrevet av Thure Lund som døde året før.
  • I 2009 utga Arnt Berget boka "Holleia - tiurens rike"
  • I 2019 var han medforfatter i boka "Snarum kirke 150 år i 2019".

Boplasser på Snarum

På dette bildet fra Snarum i 1898 har Arnt Berget merket av et 20-talls boplasser.
Klikk på bildet for mer info.

Arnt Berget har registrert 142 boplasser og andre kulturminner på Snarum. Mange av disse er fra tida da Snarums koboltverk var i drift 1822-1848.

Filmer om Holleia

Arnt Berget var kjentmann da Arne Nævra og Torgeir Beck laget filmer om Holleia. Det hele pågikk i 9 år og filmene ble vist på NRK i 2015.

Bilder

I de siste åra har Arnt Berget lagt ut flere bilder i uka på Facebook. Det er en blanding av naturfotografier og lokalhistoriske bilder som legges ut på grupper relatert til Modum: "Bilder fra Modum,Før og Nå", "Modum Historielag" og "Boplasser på Modum".

Her i wikien er mange av Arnt Bergets bilder brukt, se Bilder av Arnt Berget eller Arnt Bergets historiske bilder.