Aschehoug forlag

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Aschehougs forlag holder til ved Sehesteds plass i Oslo.
Foto: Stig Rune Pedersen (2013)

Aschehoug forlag, formelt H. Aschehoug & Co (W. Nygaard) A/S, er et forlagskonsern med hovedkontor på Sehesteds plass i Oslo. Det ble etablert som bokhandel i 1872 av Hieronymus Aschehoug og Halvard Aschehoug. I 1887 kom William M. Nygaard (1865-1952) inn i firmaet, og året etter starta han opp forlagsvirksomheten.

Forlaget, som er et av de største i Norge, gir ut både skjønn- og faglitteratur. Spektrum Forlag, Universitetsforlaget, Forlaget Oktober, Kaleidoskopet, Kirkelig Kulturverksted og bokhandlene i Norli Gruppen er heleide datterselskaper under Aschehoug. Konsernet har også store eierinteresser i Lydbokforlaget. De norske Bokklubbene ble starta i 1961 som et samarbeid mellom Aschehoug og Gyldendal Norsk Forlag. De to forlagene samarbeider også om Forlagssentralen (etablert 1964) og Kunnskapsforlaget (etablert 1975).

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Aschehoug forlag er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!