Johan Axel Bylund

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra «Axel Bülund»)
Hopp til navigering Hopp til søk

Johan Axel Bylund (født 18. november 1873 i Ärsta i Sverige, død 12. desember 1909 i USA) var fotograf med virke flere steder på Østlandet.

Han gifta seg 24. desember 1899 i Tune kirke med Maren Sofie Fredriksen (f. 1880 i Tune). Ved ekteskapsinngåelsen var han telegrafist i Sarpsborg. Han ser ut til å ha fotografert der rundt den tida. Han er også registrert som aktiv på NymoenKongsberg, i Moss og Fredrikstad og i Oslo (1905).

I folketellinga 1900 finner vi ham og kona i Moss, der de bodde i Vestre Kanalgate 4. Ifølge tellinga var dette også hans forretningslokale, og han står oppført som fotograf med egen forretning.

Han forlot Norge 12. oktober 1907, med skipet «Oslo» på vei til Minnesota i USA. Ifølge emigrantprotokollen hadde han vært ni år i Norge, hvilket tilsier at han kom hit året før han gifta seg. Ved emigrasjonen var han bosatt på Kongsberg. Trolig døde han i St. Paul i Minnesota.

Navnet hans er også oppgitt som Bülund, som ser ut til å være den opprinnelige svenske formen. I Norge brukte han stort sett formen Bylund.

Kilder

Eksterne lenker


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Johan Axel Bylund er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.