Birgit Heggemoen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Birgit Heggemoen (født 16. september 1915) er tidligere husmor, vaskeri- og industriarbeider, bosatt i Nord-Aurdal. Heggemoen har blant annet vært ansatt på Jotun is og Valdres vaskeri.

Hun vokste opp på Golsfjellet, men drog tidlig til Oslo for å få seg arbeid. Hun gifta seg i 1944 med Ragnvald Heggemoen. De fikk dattera Gerd og sønnen Knut; seinere har det kommet både barnebarn og oldebarn. Birgit Heggemoen ble enke i 1988.

Hun bodde hjemme på Leira til hun var 99, da hun fikk omsorgsleilighet i Aurdal. På 100-årsdagen i 2015 ble hun intervjua av Oppland Arbeiderblad, og hun fortalte da at hun alltid hadde vært glad i å sy og brodere. Hun sydde blant annet bunader. «Jeg har alltid likt håndarbeid. Det er flott å ha noe å gjøre. Nå er ikke fingrene mine slik de en gang var, de har blitt litt stivere, så jeg har gitt meg med broderi, smiler Birgit.»

Kilder og litteratur

  • Oppland Arbeiderblad, 16. september 2015: «Birgit Heggemoen i Aurdal fyller 100 år- En livsfrisk 100 åring».


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.