Brukersamtale:Andreas Mar-Nor

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

2014 · 2015 · 2018

Bilhistorie

Jeg vil berømme deg for å ha gjort en framifrå jobb med bilhistorien i sommer!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 8. aug. 2018 kl. 08:54 (CEST)

Mange takk. Ja, det er blitt skrevet mange bilrelaterte artikler på LHW: fra alminnelige innføringer til mere mikrohistoriske artikler. Og til tross for en måneds dugnad utgjør produksjonen bare promiller av norsk bilhistorie. Andreas N. 8. aug. 2018 kl. 10:31 (CEST)
Skriver under på Tronds berømming (jf. også innlegg i diskusjonsformumet)! Ser også at du har lagt inn mange gode ideer til kommende månedsdugnader. :) --Marianne Wiig 8. aug. 2018 kl. 10:38 (CEST)
Enig! Vel fortjent ros.--Gunnar E. Kristiansen (diskusjon) 8. aug. 2018 kl. 11:31 (CEST)
Takk til begge. Andreas N. 9. aug. 2018 kl. 10:02 (CEST)

Ønskelista

Hei - jeg tok vekk ønsket du satt inn om Nedkvitnesaken. Kom på at det sikkert er lurt å begrunne beslutninga. Etter litt plenumsdiskusjon på NLI, kom vi fram til at det beste vil være å skrive en ordentlig biografisk artikkel om Arnved Nedkvitne. Selv om oppsigelsessaken er relevant for professorenes samfunnsstilling, er den i seg selv er ikke direkte lokalhistorisk relevant, og de som er interessert vil finne artikler med ulike perspektiver på bokmålswiki og engelskspråklig wikipedia. På lokalhistoriewiki hadde det vært best med en artikkel som får fram helheten i hans historikervirke. Ansettelsessaken var veldig offentlig, og utvilsomt noe som vil knyttes til navnet hans i lang tid framover, men den historiefaglige produksjonen til Nedkvitne er jo mye mer enn som så. --Vennlig hilsen Marthe Glad (diskusjon) 15. aug. 2018 kl. 08:38 (CEST)

Ikke uenig. For øvrig er jeg ingen tilhenger av «saker», «affærer» og «skandaler». Hvis jeg skulle velge, ville jeg ha behandlet «Nedkvitne-saken» i egen seksjon under «Institutt for arkeologi, konservering og historie (UiO)». Andreas N. 15. aug. 2018 kl. 09:41 (CEST)

Mysterium

Biler som skal fylle bensin
Foto: fotograf/kilde

Fant denne på kategori:uidentifiserte bilder. Hva slags bensinstasjon er dette egentlig? Vet du? --Vennlig hilsen Marthe Glad (diskusjon) 20. aug. 2018 kl. 10:54 (CEST)

Hei. Jeg må se på dette senere. Andreas N. 23. aug. 2018 kl. 14:09 (CEST)

Moen

Hei. Fjerna ekteskap mellom samkjønnede fra lista over etisk omstridte spørsmål. Passa ikke inn i definisjonen din av etisk omstridt, som innebærer at et flertall syns det er galt og eller bør forbys. Jfr dette fra bufdir, som riktignok skriver om foreldreskap heller enn ekteskap: "bare 65 prosent av menn og 81 prosent av kvinner at seksuell orientering ikke har noe å si for godt foreldreskap". Selv blant menn er det altså langt fra et flertall som mener dette er problematisk. (Vet vi prata om denne artikkelen tidligere, men skrev dette her så jeg ikke begynte å tukle med arkivet ditt. --Vennlig hilsen Marthe Glad (diskusjon) 23. aug. 2018 kl. 13:54 (CEST)

Hei. Homofili er vært omstridt gjennom det meste av Norges historie de seneste 1.000 årene. Andreas N. 23. aug. 2018 kl. 14:09 (CEST)
Ikke uenig i det, men når det gjelder det akademiske arbeidet til en person som er født i 1985, bør også teksten i artikkelen ha perspektivet til tida den handler om. Men kanskje er dette mest semantikk. Skal gruble på det i løpet av dagen og se om jeg finner en måte å gjøre det på. --Vennlig hilsen Marthe Glad (diskusjon) 27. aug. 2018 kl. 10:32 (CEST)

Bilde

Hei. I artikkelen Bilbransje i Mosjøen viser den øverste bildeteksten til et bilde som ennå ikke er lasta opp, eventuelt har et annet filnavn. Kunne du ta en titt på dette? Hilsen --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 19. jun. 2019 kl. 08:52 (CEST)