Brukersamtale:Einar Dahl

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, Einar Dahl! Om du ikke tidligere har erfaring med wikiarbeid, kan det være lurt å starte med å lese litt om wikien. Ta gjerne også en titt på våre nettbaserte wikigrunnkurs og på hjelpesidene i wikien. Ellers er det bare å sette i gang å skrive om de lokalhistoriske emnene du er interessert i. Om du syns noe er vanskelig, kan administratorene våre hjelpe deg.

Skriv gjerne noen ord om deg selv på brukersiden din. Det kan gjøre det lettere for andre brukere å ta kontakt med deg på samtalesiden din. Da vil det dukke opp en oransje stripe i wikien om at du har nye meldinger. Om du har krysset av for det i innstillingene dine øverst til høyre, vil du også få beskjed på e-post. Kanskje vil du finne andre brukere med samme interesser som deg i wikien.

Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Alle brukere er viktige i denne utviklingen. Bruk derfor samtalesider og andre kanaler aktivt til å dele erfaringer, tanker og forslag! Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg fra Wikipedia på mange måter.

Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Einar Dahl! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom hjelpesidene våre. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne som du er interessert i. Om du synast noko er vanskeleg, kan administratorane våre hjelpe deg.

Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på brukarsida di. Det kan gjera det lettare for andre brukarar å ta kontakt med deg på samtalesida di. Da vil det dukke opp ei oransje stripe i wikien om at du har nye meldingar. Om du har kryssa av for det i innstillingane dine øvst til høgre, vil du også få melding på e-post. Kanskje vil du finne andre brukarar med same interesser som deg i wikien.

Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Alle brukarar er viktige i denne utviklinga. Bruk difor samtalesider og andre kanalar aktivt til å dele erfaringar, tankar og forslag! Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar.

Lykke til! :-)

Burist båhtem dehki, Einar Dahl! Gu i åvdep birrgi nágan wikijna lä buoremusat låhkåt «Om wikien (dán wiki birra)» ja áj guovladit mija vähkkebelijda. Ietján biesa tjállegåhtet bájjkálatjhisturja ássje birra gu dån berusta. Jus lä duvne tjualbma, máhte máddet mija administratuvrijt dunji viehkedit.

Lä buoragit gu dån tjälitja ietja birra duv adnejbielláj. Dalä álkep ietjá adnejijda duv guladallat duv adnejrudnambielláj. Jus nágan lä tjállem duv adnejrudnambielláj, dalä ihtá oránnsja sárak bielleåjve vuolen gu lä duvne årrå sárdnoma. Jus dav sárgasta duv adnejvälljimbielláj bajemus ålges bielen áj ådtjo e-påsståsárdnoma. Iehkep dån gávna ietjá adneja gu berusti sämmá ässjijt gu dådnå.

Mija wiki l agev åvvdåmin ja bálges lä dahkam gu vádtsemin. Gájk adnej l árrvolis dán åvvdåmij. Dajna berri dån adnet rudnambellijt ja ietjá kanálajt áhte juogadit åtsådallamijt, ussjulmasajt ja ájádusajt! Jus dån juo tjállám Wikipediaj, dä mujte gu lokalhistoriewiki.no lä måddeláhkáj sierra Wikipediast.

Vuärrbe tjállemijn! :-)

-- Trond Nygård (Kallrustad) 9. nov 2011 kl. 14:07 (CET)

Hei Einar. Har justert kategoriene for Norges bank Tromsø, slik at artikkelen nå ligger i eksisterende kategorier Banker i Troms og Tromsø kommune. Ikke nøl med å spørre oss andre på wikien hvis det er noe du lurer på!Trond Nygård (Kallrustad) 9. nov 2011 kl. 14:09 (CET)

Finmarkens Amtstidende

Hei Einar, så fin artikkelen om Finmarkens Amtstidende var. Jeg kunne tenke meg å oppjustere den til F1, noe som gjør at den dukker opp på kommune- og fylkesforsider. Men først: Du har noen forkortelser som jeg lurer på om hadde vært mulig å bli kvittm slik som P. Hanssen og Sjøgt. 8. Siden jeg ikke er sikker på hverken fornavnet til Hanssen, eller vet om dere skriver Sjøgaten eller Sjøgata i Tromsø, hadde det vært kjekt om du så på muligheten for å skrive disse fullt ut. Når det er gjort, setter jeg på F1-merket. Har forresten også satt inn ei lenke på feltpresse, ettersom det hadde vært veldig artig med en artikkel om slike presser. Vennlig hilsen Marthe Glad 14. nov 2011 kl. 11:46 (CET)

Smått og stort om apoteker

Heisann Einar. Nå sitter jeg og gjennomgår artikkelen om Svaneapoteket. På artikkelens samtaleside har jeg posta kriteriene for hva som skal til før jeg oppgraderer den til F1, hvor den dukker opp på lokale forsider. En liten ting, forresten. Jeg så du hadde skrevet tre forskjellige lenker til Værvarslinga for Nordnorge, og jeg reduserte det til ei lenke. Jeg valgte det navnet de har på nettsidene sine, men du må gjerne endre om du synes det er feil. Jeg har prøvd å dempe presensbruken i artikkelen noe, - det er bedre å skrive om noe som har skjedd i fortidsform. Håper ikke det kjennes for masete! Forresten oppfordrer vi alle til å bruke egne og andres samtalesider aktivt, - har du noen spørsmål eller kommentarer er det bare å komme med dem! Vennlig hilsen Marthe Glad 25. nov 2011 kl. 10:50 (CET)

Sjøgata og Fredrik Langes gate

Hei Einar,
Jeg må ta det på egen kappe at tabellen under overskrifta «Bygninger» i artikkelen om Sjøgata har stått uferdig veldig lenge. Jeg tenker vi enten bør fjerne tabellen, eller overføre informasjonen fra lista til tabellen, og jeg tar gjerne på meg å utføre dette. Personlig foretrekker jeg tabell, hva foretrekker du?
Mvh. --Aslak Kittelsen 22. jan 2013 kl. 10:29 (CET)

Hei. Jeg hekter meg på denne diskusjonen, for å nevne at artikkel om Fredrik Langes gate også er oppretta. Så vidt jeg kan se finnes ikke dette gatenavnet andre steder i Norge, og derfor trengs ikke parentesforma (Tromsø). Av samme grunn har jeg tatt vekk parentesen fra artiklene Fredrik Langes gate 1 og Fredrik Langes gate 2. Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) 22. jan 2013 kl. 10:37 (CET)
Perspektivet museum har mange bra bilder på Flickr. Fint at du henter der! --Vidar Iversen (Vidariv) 14. feb 2013 kl. 15:43 (CET)

Et lite tips

Hei, det er fint om du kan sette inn kategorier i artiklene du lager: f.eks. [[Kategori:Veger]] og [[Kategori:Tromsø kommune]]. Artikler signeres ikke med ~~~~, dine bidrag vises i historikken. Vidar Iversen (Vidariv) 29. apr 2013 kl. 18:52 (CEST)

Gratulerer med artikkel nr 15 000!

Hei Einar! Gratulerer så mye med artikkel nr 15 000! :) Det var vel fortjent. Du har jo skrevet store mengder med Tromsø-artikler i det siste, både om gater, mennesker og annet. Dessuten er du jo av dem som har vært med i wikien nesten fra begynnelsen. :) Det vanker nok en liten overraskelse fra NLI etter hvert. Ha det godt så lenge! Vennlig hilsen --Marianne Wiig 21. mai 2013 kl. 16:08 (CEST) og resten av oss på NLI.

Takk skal du ha. Ærlig talt var det helt tilfeldig, jeg hadde ikke fått med meg at det var et jubileum på gang. Jeg jobber med artiklene hele tiden, men legge dem ofte ut i bolker og i går ble det fem.
Nå har jeg noen få artikler til å skrive om sørbyen i Tromsø, så blir det sommerferie. Da står det vel igjen ca. 800 gamle hus å skrive om fra det gamle Tromsø sentrum ...med hilsen Einar Dahl
Jeg slutter meg til gratulantene! Moro at en som har skrevet så mange artikler fikk æren av å publisere nr. 15 000. Ellers ser det ut til at du har blitt en kløpper til å kategorisere også. Ser fram til artikler om de resterende 800 bygningene! Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) 22. mai 2013 kl. 14:03 (CEST)

Gratulerer. Hyggelig at det ble deg, siden jeg hadde gleden av å besøke deg i Tromsø. Selv fikk jeg æren av å legge inn artikkel nr. 10.000. Hilsen Gunnar Reppen 22. mai 2013 kl. 23:12 (CEST)

Takk, takk. og uten besøk fra Harstad hadde jeg aldri begynt med dette. Sånn sett kan du ta ærn for både artikkel nr. 10.ooo og 15.ooo hilsen Einar D.

Velfortjent ferie

Hei Einar. Hyggelig å se deg på wikien igjen. Du har hatt en velfortjent ferie etter god wikijobbing i vår! Ser fram til flere artikler fra din hånd. Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 12. aug 2014 kl. 12:22 (CEST)

Psst

Jeg ser at caféen Risø mat og kaffe har hengt opp en liten plakat ved inngangsdøra som later til å være en kortversjon av din artikkel om Strandgata 32. Artig at de reklamerer med lokalhistorie. Bor i samme hus selv og synes det var interessant å lese om historien til huset og området. Godt jobba!

Harald Berg (1881–1951)

Lagde denne. Du har nevnt ham mange steder. Oppføringen ble ganske overflatisk (derav spire-merket), men hvis du har fine kilder kunne du jo legge til litt..? Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 18. feb. 2015 kl. 21:41 (CET)


Bok og Bibliotek

Flott intervju med deg i Bok og Bibliotek! Og bra reklame for wikien.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 30. mar. 2016 kl. 15:09 (CEST)