Brukersamtale:Ida Tolgensbakk/Arkiv

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Vesletjern

Hei :) Har vært en liten tur innom artikkelen og formattert den noe. Lagt inn et par lenker, og fikset litt på overskrifter og slikt. Ta en titt, og om du lurer på noe er det bare å stikke innom hos meg :) Lykke til videre! Siri Johannessen (Siri J) 30. jul 2008 kl. 17:02 (CEST)


Lokalhistoriewiki.no
Budstikka

Nr. 1, årg. 1 25. september 2008

 

Velkommen som medarbeider på lokalhistoriewiki.no!   Velkommen som medarbeidar på lokalhistoriewiki.no!
Mange nye har registrert seg, høsten er her med mer innetid og dermed er det på tide med et treff (kurs).   Mange nye har registrert seg, hausten er her med meir innetid og dermed er det på tide med eit treff (kurs).
Denne gang holdes kurset lørdag 11. oktober kl 9-16 i NLIs lokaler i Observatoriegt. 1 B (nybygget bak Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleder er Chris Nyborg. Kurset vil være praktisk, med vekt på ting dere støter på underveis i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, maler osv. og det er rom for ønsker fra dere i dette. Mail gjerne Chris, eller skriv det nederst på siden der du kan melde deg på. Videre vil kaffe og te være innen rekkevidde i pausen, og det blir mulighet til å jobbe litt på egen hånd - med noen som ser litt over skulderen om ønskelig. Du kan også ta med ting du lurer på om det er enklere enn å beskrive dem med ord.   Denne gongen blir kurset halde laurdag den 11. oktober kl 9-16 i lokala til NLI i Observatoriegt. 1 B (nybygget attom Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleiar er Chris Nyborg. Kurset vil vera praktisk orientert, med vekt på ting de støyter på undervegs i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, malar osv., og det er rom for ønske frå dykk i dette. Send gjerne Chris ein e-post, eller skriv det nedst på sida der du kan melde deg på. Elles vil det vera kaffi og te i pausen, og det blir mulegheiter til å arbeide litt på eiga hand — med nokon som ser deg litt over skuldra om du vil. Du kan ta med deg ting du lurer på òg om det er enklare enn å skildre dei med ord.
Datakapasiteten begrenser dessverre antall deltakere til ca. 30, men det kommer flere kurs (også andre steder i landet)! Selv om NLI har noen bærbare pc'er til disposisjon er det flott om dere som har mulighet for det, tar med egne bærbare pc'er. Det er trådløst nettverk i kurslokalene.   Datakapasiteten gjer dessverre at vi berre har plass til kring 30 deltakarar, men det kjem fleire kurs (inkludert andre stader i landet)! Sjølv om NLI har nokre berbare datamaskiner til disposisjon, er det flott om dei av dykk som kan, tek med eigne berbare datamaskiner. Det er trådlaust nettverk i kurslokala.
Ser frem til å møte dere!
Marianne Wiig, NLI
  Ser fram til å møte dykk!
Marianne Wiig, NLI

 


Diskusjonsforumet  |  Brukerinteresser (sletta side)  |  Hva er wikien ikke?

Kommuner :)

Heia :) Har blandet meg litt inn i Tolga kommune, lagt inn en infoboks og litt slikt. Innbyggertall blir lagt inn automatisk i den, slik at vi slipper oppdatere ;) Ta en titt? Siri Johannessen (Siri J) 10. mai 2009 kl. 22:35 (CEST)

Ohhh, så fin den ble helt plutselig. Takk! :-) Neste kommune jeg legger inn noe om skal jeg lære meg å lage info-boks til! Prøver å lokke venner og bekjente oppe i dalen til å være med, og da må jeg legge inn litt her og der.Ida Tolgensbakk 10. mai 2009 kl. 22:46 (CEST)
Er helt ok :) Jeg liker å fikse og trikse litt her og der ;) Du kopierer bare den boksen over - og endrer informasjonen i den ;) (men ikke sladre nu ;) ) Siri Johannessen (Siri J) 10. mai 2009 kl. 22:47 (CEST)

Ny prosjekt-kafe :)

Hei, har laget en ekstra underside hos meg kalt NHL-kafeén for ting som kommer forbi ifm den siste store runden av arbeid med å klargjøre NHL. Enten det har med kategorisering, layout eller andre ting å gjøre - legg igjen en bemerkning der, evt. med en lenke til siden der kommentarer / spørsmål er lagt inn. Dette for å samle ting på et sted, og unngå å spre det over diskusjonsforumet og diverse andre diskusjonssider. Håper du vil sette den på overvåkning og gi ditt besyv (åtte?) med når ting kommer opp. Vil du og spre ordet videre om denne? Groeten, Siri Johannessen (Siri J) 11. mai 2009 kl. 15:07 (CEST)

Hjelp!

Kan du skrive litt mer eller skrive litt om det som står i Perfektum partisipp, og wikifisere den litt? Jeg er ikke god i grammatikk og strander her :) Siri Johannessen (Siri J) 27. aug 2009 kl. 14:44 (CEST)

Det skal bli! Masse snodige småoppgaver her denne uka, så Ting Tar Tid, men skal prøve i hvert fall! :-) Ida Tolgensbakk 27. aug 2009 kl. 14:46 (CEST)

En til kanskje på litt lengre sikt... Vil du gå over Spesial:Ukategoriserte_sider? Det er en del der jeg ikke er sikker nok på... Siri Johannessen (Siri J) 28. aug 2009 kl. 16:08 (CEST)

Det vil jeg gjerne gjøre. Morsomt med kategorisering. Ida Tolgensbakk 28. aug 2009 kl. 16:35 (CEST)

Årstallskategorier

Har lagt inn denne: Bruker:Ida Tolgensbakk/Bilder uten årstallskategori. Jeg har en slik side selv også. :-) Gjør det lettere å finne ut hvilke av bildene som mangler kategorisering etter årstall... -- Olve Utne 12. okt 2009 kl. 15:54 (CEST)

Bilder fra Commons

Hei Ida, når du laster opp bilder fra Commons, er det veldig greit om du bruker malen {{Commonsbilde}} dersom lisensen på Commons er en aller annen variant av {{self}}, se f.eks. hvordan jeg har gjort det her. Da unngår vi at det ser ut som det er du som publiserer bildet under lisens slik-og-slik. Vennlig hilsen Finn Rindahl 4. nov 2009 kl. 16:15 (CET)

Tusen takk, har lurt på det der... Ida Tolgensbakk 4. nov 2009 kl. 16:17 (CET)

Infoboks

Hei Ida, kan vi lage en infoboks for innsjøer/vann. Se wikipedia.no på f.eks. Glitre eller Marivannet. Her er alle opplysninger samt koordinater. Det bør kanskje være enkelt å kopierer disse malene hvis det er tillatt?? Godt nytt år. Hilsen --Magne Grønvold 30. des 2009 kl. 13:28 (UTC)

Det høres ut som en god idé, jeg spør Siri J - det er nok hun som er den mest kompetente til oppgaven. Godt nytt år til deg også! Ida Tolgensbakk

NHL

WOHOOOOOOOOOOO! :-D

Og Godt nyttår også. :-)

-- Olve Utne 31. des 2009 kl. 13:08 (UTC)

Ja, godt nytt år til deg, nå går jeg hjem fra kontoret og skal forsøke å ikke være innom wikien før over helga ;-) Ida Tolgensbakk 31. des 2009 kl. 13:11 (UTC)


Samvirke

Nydelig gjort! Bli med videre også, er du snill--Ola Alsvik 8. jan 2010 kl. 13:14 (UTC)

Test

--Ida Tolgensbakk 4. feb 2010 kl. 12:56 (UTC)


--Ida Tolgensbakk 4. feb 2010 kl. 12:58 (UTC)

Pølser!

Hei Ida, tror du du kan legge til en adresse på Bilde:Poelsekiosk.jpg? Regner med at den lå et sted i Oslo - men hvor? :) Siri Johannessen (Siri J) 17. feb 2010 kl. 16:11 (UTC)

Brugata såklart, mer info kommer straks! --Ida Tolgensbakk 17. feb 2010 kl. 21:24 (UTC)
Ser malen kom :) - men har du og husnummer eller noe slikt? Tror det er bedre om du legger dette inn som tekst i malen ;) Siri Johannessen (Siri J) 18. feb 2010 kl. 09:30 (UTC)
Ting tar tid :-) --Ida Tolgensbakk 18. feb 2010 kl. 14:31 (UTC)

Brugata 24 (Oslo)

Hei, som du ser så sysler jeg litt med kjøpmennene på denne artikkelen. I artikkelen er Michelsens første kone og søster lenket. Jeg tviler på om det er så mye å skrive om dem. Enten kan de avlenkes, ellers så kan de opprettes med en #omdirigering til Olaus Michelsen. Jeg kan for eksempel skrive noen linjer om hans familie. Hva tror du er den beste løsningen? Vidar Iversen (Vidariv) 24. feb 2010 kl. 14:40 (UTC)

Hei, og takk for kjøpmannsartikler! Jeg tenker det riktigste er at vi først fjerner lenkene. Seinere kan vi omdirigere om du får til et avsnitt om familien til Olaus, ikke sant? --Ida Tolgensbakk 25. feb 2010 kl. 11:28 (UTC)
Er det best om Rosenberg og Michelsen behandles i enkeltartikler som personbiografier eller burde alt stoffet vært samlet i en artikkel om firmaet «O. Michelsens Eftfl.»? Vidar Iversen (Vidariv) 25. feb 2010 kl. 12:31 (UTC)
Jeg tenker at det hadde vært fint med både-og. Men det kommer an på hvor mye stoff det er mulig å finne om emnet. Jeg synes det fungerer fint slik det er nå: med en artikkel om hver person. --Ida Tolgensbakk 25. feb 2010 kl. 12:57 (UTC)
Det er også godt mulig å hente innledningen fra artiklene om dem inn i artikkelen om bedriften om det er ønsket. Er ellers meget enig med Ida i at de godt kan bli liggende separat ;) Siri Johannessen (Siri J) 25. feb 2010 kl. 14:00 (UTC)

Antar at skattemantallet fra 1954 er klausulert og ikke kan legges ut? Vidar Iversen (Vidariv) 26. feb 2010 kl. 11:03 (UTC)

Ja, jeg tenkte vel at det gikk greit med upersonlige opplysninger... men fjerner det for sikkerhets skyld! :-) --Ida Tolgensbakk 26. feb 2010 kl. 11:25 (UTC)

Gipsmakere

Interessant med gipsmakerne! Ut i fra folketellingen 1875 virker det som det var to brødre som kom fra Lucca og startet denne virksomheten. Kanskje det kan lages en rødlenke på for eksempel [Brødrene Guidottis gipsmarkedverksted] eller noe liknende? Vidar Iversen (Vidariv) 2. mar 2010 kl. 11:20 (UTC)

Tror du vi finner nok informasjon til å kunne skrive om gipsmakerverkstedet, eller bør vi kalle hovedartikkelen om dem "Familien Guidotti" eller bare "Brødrene Guidotti" eller noe slikt? Terje Bergersen har med en sang om dem i sin artikkel! På Oslo museums maleri over folkeliv på Stortorvet er det bilde av en gutt som selger gipsfigurer (han balanserer dem på hodet)... --Ida Tolgensbakk 2. mar 2010 kl. 11:29 (UTC)
Dt gjelder altså Dette bildet av Christianiamarkedet i 1843. --vennlig hilsen Marthe Glad 2. mar 2010 kl. 12:11 (UTC)
Jeg tror at en samleartikkel er tingen her. Hvis dere finner på en passende artikkeltittel, så kan jeg gjøre et lite anslag med å skrive folkene. Vidar Iversen (Vidariv) 2. mar 2010 kl. 12:17 (UTC)
Nå laget jeg en rødlenke til "Brødrene Guidotti", så kan vi skrive litt med utgangspunkt i dem. Vi får endre det hvis det ikke virker passende, det fine med wiki er jo at ingenting er hugget i stein! Kanskje en egen artikkel etterhvert kan handle om gipsmakere som yrkesgruppe, eventuelt kan det være et underavsnitt i en artikkel om norsk-italienere? Takk til Marthe for lenke til bildet jeg tenkte på :-) --Ida Tolgensbakk 2. mar 2010 kl. 12:29 (UTC)
...Hmmm... den revisjonen lagret jeg visst aldri. Sånn går det når man har for mange vinduer oppe samtidig. Takk for hjelpen, Vidariv! --Ida Tolgensbakk 2. mar 2010 kl. 12:56 (UTC)
Har funnet en artikkel om P.N. Guidotti fra Folkebladet i 1901. Artikkelen er ikke så rik på kalde fakta, men med artige anekdoter og et blomstrende språk. Kan det være noe for kjeldearkivet? Vidar Iversen (Vidariv) 3. mar 2010 kl. 12:06 (UTC)
Det høres ut som kjeldearkiv-mat, ja. Hvis du ikke heller bare vil sitere den i artikkelen da? Om du scanner artikkelen kan den lastes opp som bilde - og så kan du sitere godbitene? --Ida Tolgensbakk 3. mar 2010 kl. 12:14 (UTC)
Hei, nå er artikkelen transkribert og lastet opp: Kjeldearkiv:Adolf_Skramstad:«_P.N._Guidott»_(Folkebladet,_1901). Formateringen ble feil, men det kan rettes opp etterhvert. Kan du ta en titt? Vidar Iversen (Vidariv) 17. mar 2010 kl. 14:29 (UTC)
Hei, så bra! Er det OK om jeg flytter den til Kjeldearkiv:Adolf_Skramstad:«P.N._Guidotti»_(Folkebladet,_1901), det virker som det er et mellomrom for mye i artikkeltittelen? Og kanskje du kan skrive noen få setninger innledningsvis om at teksten er en minnetale? Ida Tolgensbakk 17. mar 2010 kl. 14:44 (UTC)
OK, du flytter først, så kan jeg komme med en liten fortale og fikse avsnittene senere. Vidar Iversen (Vidariv) 17. mar 2010 kl. 14:48 (UTC)
Avtale! :-) Ida Tolgensbakk 17. mar 2010 kl. 14:49 (UTC)

Færøyene

10 prosent av den færøyske befolkningen emigrerte, og mange av dem havnet i Norge. De fleste returnerte hjem til Norge - den færøyske innvandringen til Norge har aldri vært virkelig omfattende, og de fleste ble ikke lenge. Likevel er det mange som har bånd til Norge fremdeles. Det gjelder kanskje særlig til fiskebygder i Nord-Norge og på Vestlandet, og til studiesteder i Norge. Mener du at de returnerte hjem fra Norge, eller? Vil ikke rette i fall jeg har misforstått. --vennlig hilsen Marthe Glad 3. mar 2010 kl. 11:52 (UTC)

Huff det er bare jeg som surrer. Skal fikse nåmedengang. --Ida Tolgensbakk 3. mar 2010 kl. 11:55 (UTC)

Slottemo

Hei Ida, tror du du kan se litt på innledningen? Det gjelder spesielt uttrykket «hvor hun fremdeles bor» ;) Jeg har også kategorisert henne i Kategori:Fødselsår ikke angitt siden det mangler :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 8. mar 2010 kl. 10:53 (UTC)

Da er det gjort :-) --Ida Tolgensbakk 8. mar 2010 kl. 11:18 (UTC)
Ehm, ser det :) - men hva om "der/hvor hun fremdeles bor" står der om to år, og hun i mellomtiden har flyttet til Harstad? ;) Siri Johannessen (Siri J) 8. mar 2010 kl. 11:35 (UTC)
A-ha, nå skjønte jeg hva du mente. Hva om jeg lar det stå sånn mens hun er på forsida, og så endrer det etterpå? --Ida Tolgensbakk 8. mar 2010 kl. 12:55 (UTC)
Helt ok :) Er det evige leksikon-dilemmaet ;) Siri Johannessen (Siri J) 8. mar 2010 kl. 12:58 (UTC)

Minoritetsforsider

Her er et første prøveprosjekt for nyere minoriteter:

Om du har tid, så kan vi kanskje eksperimentere videre med denne og med videre strukturering av forsider for nyere minoriteter? Alt samarbeid og ros/ris er velkommen... God helg! :-) Olve Utne 19. mar 2010 kl. 15:05 (UTC)

Det ser bra ut Olve, jeg har egentlig ikke mer kommentarer enn som så... :-) Ida Tolgensbakk 23. mar 2010 kl. 10:01 (UTC)

Kategori:Handel

Hei Ida, tror du du kan finne et bedre hjem til Brugata-artiklene enn i toppkategorien? Jeg tror ikke det blir riktig å opprette en kategori "Handelssteder i Oslo kommune" for dem :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 27. mar 2010 kl. 09:50 (UTC)

Hei Siri, beklager seint svar (har hatt lang ferie). Jeg skal prøve å tenke ut noe lurt. Samsnakker med Marthe om det i hvert fall. Tenker vi må omstrukturere litt på hovedartikkelen også, uansett. Ida Tolgensbakk 13. apr 2010 kl. 08:26 (UTC)

Partysvenske

Takk for en fin artikkel om et viktig tema! Mvh. Kjetil Ree (Kjetil r) 7. apr 2010 kl. 21:35 (UTC) (som kronisk sliter med et kollektiv av unge, festglade svenske menn i etasjen over ;-)

...og takk for ros! Ida Tolgensbakk 13. apr 2010 kl. 08:24 (UTC)
Og med litt hjelp fra Anne-Sophie Ofrim fikk artikkelen et bilde. Mvh. Kjetil Ree (Kjetil r) 14. apr 2010 kl. 09:28 (UTC)
Tusen takk! Har lett etter et fritt bilde uten å finne det tidligere... Burde jo egentlig bare tatt et selv. Men uansett er det godt å se en liten illustrasjon til temaet! Ida Tolgensbakk 14. apr 2010 kl. 10:29 (UTC)

Ukas artikkel 2010

Fint du aktualiserte ting i forbindelse med 7. juni. Har du andre idéer, så fyll gjerne på og/eller rokér — det er mange røde uker igjen, og dags-/årstids-aktuelle artikler er jo alltid bra å ha! :-) Olve Utne 7. jun 2010 kl. 14:35 (CEST)

Takk for ros! Vi har fått litt tilbakemeldninger på at dette er populært, og jeg prøver å følge det opp. Men det er ikke alltid jeg får det til, f eks burde vi jo ha feiret Sankt Hallvards dag 15. mai! Foreløpig er det ganske primitivt det jeg gjør - skrur av og på f1-merking for å få ting opp på forsida. Og så fikse ukas bilde og artikkel, da. Vi får se om jeg blir mer avansert etter hvert :-) Ida Tolgensbakk 7. jun 2010 kl. 14:40 (CEST)

Signering

Hei Ida :) Ikke glem å signere kommentarer og innlegg slik at du får med datering (tidsstempelet) ;) God uke videre! Siri Johannessen (Siri J) 28. jul 2010 kl. 17:41 (CEST)

Koritsinzky

Hei, takk for bistanden med Harry Koritzinsky. Har et håp om å få på plass hans far Abraham Josef Koritzinsky også. Har ikke funnet noe stoff ennå, så kanskje dere har noe på NLI? Vidar Iversen (Vidariv) 19. aug 2010 kl. 14:25 (CEST)

Vi på NLI har ikke funnet noe vi heller, men vi har spurt Olve Utne om kanskje han visste noe - han har skrevet en del om jøder i Norge tidligere. Men desverre visste han ikke så mye om akkurat Abraham. Vi får se om det dukker opp noe etterhvert. Tusen takk for den fine artikkelen om Harry, vi blir like glade hver gang du kommer innom Brugata! Ida Tolgensbakk 19. aug 2010 kl. 15:04 (CEST)
Jeg fant et intervju med Harry fra 50-årsjubileet for hans engasjement i klokkebusinessen, og der sto det ørlittegranne om Abraham. Jeg leter fremdeles etter litt mer, og skal se om det blir nok til en liten snutt, - selv om det blir en liten snutt først og fremst basert på gamle avisoppslag om Harry... dessverre er det noe underlig med retriever/atekst akkurat nå, så jeg må vente litt før jeg kan skrive noe. Vennlig hilsen Marthe Glad 19. aug 2010 kl. 15:11 (CEST)
Herved påbegynt med utgangspunkt i Folketellingen for 1900. Mer kommer etterhvert som Vidar og undertegnede får lett gjennom kilder på hvert sitt hold. :) Olve Utne 19. aug 2010 kl. 15:47 (CEST)
Fint tillegg på Mayer A., Ida! Hva tror du om å scanne bildene fra Mendelsohn? Vidar Iversen (Vidariv) 20. aug 2010 kl. 15:29 (CEST)
Takk, klarte å grave fram Mendelsohns bok i dag - den er utrolig detaljert! Jeg vet ikke om det er mulig å få til bildene i forhold til lisens, men jeg kan jo undersøke? Forøvrig er jeg litt forvirret mht Aschenazes kone, legger ut noe på samtalesida straks. Ida Tolgensbakk 20. aug 2010 kl. 15:32 (CEST)
hva med med denne elegante formuleringen: «Originalen til filen er et fotografisk bilde etter åndsverkloven, men eneretten til å råde over det er foreldet, enten fordi det er minst 50 år siden utløpet av året bildet ble laget, og minst 15 år siden utløpet av året opphavsmannen døde, eller fordi opphavsmannen ikke er kjent og det er minst 50 år siden bildet ble laget, jf. åndsverklovens § 43a. Det betyr at du kan gjenbruke og modifisere filen så lenge du krediterer opphavspersonen etter god skikk og behandler verket respektfullt.» Vidar Iversen (Vidariv) 20. aug 2010 kl. 15:37 (CEST)
...og da fikk jeg endelig gjort det, Vidar! :-)

Endring av filnavn

Hei! Jeg lastet opp et bilde og oppdaget at jeg hadde skrevet feil filnavn. Hvordan skal jeg gå fram for å rettet det opp? Takknemlig for svar. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 9. sep 2010 kl. 11:28 (CEST)

Si hvilken fil det er, og hva den skal hete, så ordner jeg eller ida det :) Vennlig hilsen Marthe Glad 9. sep 2010 kl. 11:51 (CEST)
Hei Marthe Glad! I farten kommer jeg på fire filer: Den ene er Torstrand torg 3, Larvik.jpg (den kan du slette), den andre er Kristian Fredriks vei 1.jpg (den skal endres til Kristian Fredriks vei 1, Larvik.jpg) og den tredje er Bilde:4, Larvik.jpg (den skal endres til Bredsdorffs gate 2-4, Larvik.jpg) og den fjerde er Kristain Fredriks vei 24, Larvik.jpg (den skal endres til Kristian Fredriks vei 24, Larvik.jpg). På forhånd takk! Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 10. sep 2010 kl. 14:48 (CEST)
Gjort, gjort, gjort og den siste fant jeg ikke. Om du gir meg ei lenke fikser jeg den og! Vennlig hilsen Marthe Glad 10. sep 2010 kl. 16:01 (CEST)

Kategoriseringsspørsmål

Kunne du ta en titt innom Samtale:Samosa#Norsk-asiatisk_mat når du får tid? Spre gjerne beskjeden videre også. :) Olve Utne 13. sep 2010 kl. 18:44 (CEST)

Overskrift

Hei Ida! Skal overskriften til gatenavn skrives slik, for eksempel Storgata (Larvik)|Storgata med klammer ? Takknemlig for svar. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 28. sep 2010 kl. 19:04 (CEST)

Hei du! Det du spør om er tittelen på artiklene, ikke sant? De skal skrives Storgata (Larvik), og liknende. Men når du skal lenke til siden i andre artiklers tekster, så blir det jo litt tungvint å skrive "Postkontoret lå på hjørnet mellom Storgata (Larvik) og Torggata (Larvik). Derfor lenker du (med dobbeltklammer) til Storgata, og skriver den eksakte "adressen" til artikkelen du skal lenke til foran en |. Ga det mening? Spør gjerne igjen om jeg ikke klarte å gjøre meg selv forståelig nå. Ida Tolgensbakk 29. sep 2010 kl. 10:01 (CEST)

Kategori: Blikkenslagere

Behøves. Jeg ønsker også kategorien «Folkevalgte», som er dekkende for kommunestyremedlemmer såvel som medlemmer av forskjellige nevnder, det være seg likningsnevnd og fattigkasse.

-- Aaemn784 [] 7. okt 2010 kl. 11:18 (CEST)

Blikkenslagere er ordnet, mens Folkevalgte må vi som du har sett tygge litt på. Når det gjelder blikkenslagere: Vi håper å få til en generell opprydning mht yrker/arbeidsplasser/personer etter virke osv i løpet av høsten. Slik det er nå fungerer ikke kategorisystemet vårt helt som det skal synes jeg. Ida Tolgensbakk 13. okt 2010 kl. 10:19 (CEST)

Forretninger på Torstrand 1949

Hei Ida! Jeg har lyst til å skrive en artikkel om forretninger på Torstrand i 1949. De er nevnt i Norges handelsregister for 1949. Er slike registre og lister copyrightbelagte? Takknemlig for svar. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 12. okt 2010 kl.23:02 (CEST)

Nei, det tviler jeg meget sterkt på at de er. Kjør på, det blir spennende å lese det du skriver! Ida Tolgensbakk 13. okt 2010 kl. 10:20 (CEST)

Op.no debatt

Jeg har skrevet en artikkel på nettstedet op.no debatt om Kilens fremtid. Det er påvirket av min lokalhistoriske interesse. Redaktør Per Marvin Tennum i Østlands-Posten syntes det var bra, og det ble også trykket i leserbrevspalten i dagens avis. Jeg synes du burde lese det. Kenenth Aker Strømnes støtter mye av innholdet. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 14. okt 2010 kl. 22:29 (CEST)

Takk for tipset Morten. Interessant lesning! Ida Tolgensbakk 18. okt 2010 kl. 13:06 (CEST)

Bytting av gatenumre

Etter at jeg skrev artiklene om Kirkestredet 2 og Kirkestredet 4, så jeg at jeg hadde byttet om husnumrene. Dette skyldes delvis at husene har fått nye adresser (ny gate og nye numre). Jeg har byttet om Kirkestredet 2 ig 4 til riktige adresser nå, men jeg får ikke tilføyd (Larvik). Kan du være så snill å hjelpe meg med det? Altså: Kirkestredet 2 (Larvik) og Kirkestredet 4 ([Larvik). På forhånd takk! Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 3. nov 2010 kl. 16:15 (CEST)

Hei Mbakkel2, problemet skyldtes at det sto en omdirigering i veien. Nå har jeg utført oppdraget - men står riktig hus på riktig adresse nå? Ida Tolgensbakk 4. nov 2010 kl. 10:43 (CET)
Ja, takk skal du ha. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 4. nov 2010 kl. 19:16 (CEST)

Opplasting av bilder

Jeg planlegger en artikkel om trekkspilleren og komponisten Henrik «Henken» Thorsen fra Torstrand. Han ble gammel og ble utnevnt til æresmedlem av Larvik Trekkspillklubb. I den anledning har dattersønnen hans, Runar Hansen, sendt meg to bilder av bestefaren via Origo til anvendelse på lokalhistoriwiki.no. Hvordan skal jeg laste dem opp her? De befinner seg nå på Origo. Kan du forklare meg det på en lettfattelig måte? Takknemlig for svar. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 4. nov 2010 kl 21:13 (CEST)

Hei Morten, beklager at det har tatt litt tid å svare. For å få et bilde fra Origo over hit i wikien må du først lagre det på din egen maskin. Deretter trykker du last opp bilde osv. som vanlig her. Ida Tolgensbakk 9. nov 2010 kl. 14:35 (CET)

Hva er klokken?

Hei. Klokken på Lokalhistoriewiki viser 10:--. Har dere ikke forandret til vintertid?

Tilføyelse: Min signatur nedenfor viser 9:15, men på listen over siste forandringer går klokken en time for tidlig.

-- Aaemn784 [] 11. nov 2010 kl. 09:15 (CET)

Ser ut som vi går på sommertid ja. Skal undersøke hvem som kan fikse det! Ida Tolgensbakk 11. nov 2010 kl. 09:25 (CET)
Dessverre er dette noe hver av oss må "fikse" for egen konto: Gå til "Mine innstillinger", klikk på "Dato og tid", klikk på "Hent tidssone fra nettleseren", og klikk til slutt på "Lagre innstillinger". Da skal det se rett ut igjen. Dessverre må dette gjøres hver gang vi skifter fra/til sommertid/vintertid, men vi får håpe det snart kommer en Mediawiki-versjon som gjør dette automatisk... :] Olve Utne 11. nov 2010 kl. 11:04 (CET)
Hei. Da forstår jeg bedre hva årsaken er. Takk for det. -- Aaemn784 [] 11. nov 2010 kl. 11:10 (CET)

Forandring av et par artikkeltitler

Hei. Jeg ønsker å omdøpe disse yrkesutøverne til det riktigere fargeforhandlere. Ordner du dette? Takk.

Jacobsen (malere i Mosjøen)

Olsrud (malere i Mosjøen)

-- Aaemn784 [] 11. nov 2010 kl. 09:56 (CET)

Da er det ordnet! Ida Tolgensbakk 11. nov 2010 kl. 10:03 (CET)

Omgjør du disse til møbelforhandlere? Takk.

Baadstrand (møbelsnekkere i Mosjøen)

-- Aaemn784 [] 26. nov 2010 kl. 06:11 (CET)

Rikets Sal

Jeg skal laste opp et bilde av Kirkegårdsgata 1 i Larvik (Rikets Sal, Jerhovas Vitner). Hva skal jeg kategorisere det som? Det er jo et gudshus, men Jehovas Vitner bruker vel ikke betegnelsen kirke. Kanske Forsamlingshus i Vestfold passer bedre? Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 12. nov 2010 kl. 13:27 (CEST)

Jeg tenker at det vil være nok å kategorisere som Forsamlingshus i Vestfold, og i tillegg Jehovas Vitner. Om det blir mange filer eller artikler om temaet så får vi revurdere! Mvh Ida Tolgensbakk 12. nov 2010 kl. 14:34 (CET)

Anna Plesansky

Takk for fin artikkel om Anna Plesansky. Vet du om hun var i slekt med Plesansky-familien som drev klesforretning i Tønsberg? Én av dem het Bernhard Plesansky, men tok etternavnet Prydal. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 2. des 2010 kl. 17:03 (CEST)

Hei Morten. Ja, - de er i familie, og jeg vet at Ida har detaljer om hvordan de er i familie. Jeg har ikke detaljene men... Vennlig hilsen Marthe Glad 2. des 2010 kl. 19:54 (CET)
Hei Marthe. Takk skal du ha. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 2. des 2010 kl. 20:23 (CET)
Hei Morten! Ja, de er i familie, det står om det i Mendelsohns bok om Jødenes historie i Norge, og her. Rettet opp i noen feil i artikkelen nå, var nok litt for ivrig i går... Nå er det store mysteriet hvem Mauritz Plesansky er... Hadde vært flott å få vite litt mer om Tønsberg ekvipering og Bernhards liv - for ikke å snakke om å få litt mer informasjon om det jødiske miljøet i Tønsberg!

Ida Tolgensbakk 3. des 2010 kl. 10:59 (CET)

Hei Ida! Det var interessant lesning. Jeg husker godt Prydal-saken og da la jeg merke til at han opprinnelig het Plesansky. Derfor denne henvendelsen. Dessverre kjenner jeg ikke så godt til det jødiske miljøet i Tønsberg. Jeg vet at jeg leste i en bok for noen år siden om jødiske familiers skjebne i Vestfold. Én av dem ble til og med hånet i russetoget. Blant annet leste jeg om familien Koklin. Da kjenner jeg nok bedre til det jødiske miljøet i min hjemby, Larvik: Det var identisk med familien Sachnowitz. De tilpasset seg det norske levesettet: Gikk på skoler i Larvik, sønnen Hermann lærte å spille trompet i Larvik Guttemusikkorps (noe som reddet hans liv under krigen), datteren Maria ble kåret til "Bøkeskogprinsesse" (Hun var også sanger) og sønnen Elias åpnet klesforretning i Prinsegata (senere "Ekko"). Larvik hadde ikke noe synagoge. De må ha reist til Oslo. Familien kjøpte et gårdsbruk på Gjein, hvor flere familiemedlemmer ble arrestert. Herman kom tilbake til barndomshjemmet i Sveins gate (nr. 15) i 1945. Tyskerne hadde da ribbet det. Han flyttet senere til Oslo med sin hustru Paula, men eide også et hus i Larvik (Frankendalsveien). Han fikk to døtre, som jeg tror ble gift med franske jøder. Etter krigen ble Herman sterkt opptatt av det å være jøde, har jeg inntrykk av. Han deltok også på fangefester. Hermann døde av kreft på 1970-tallet og fikk blant annet innsatt glassøye. For en del år siden bodde den amerikanskfødte jødiske fotografen Dennis Becker som enslig svale i Larvik. Tror ikke det er noe jødisk miljø i Larvik lenger. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 3. des 2010 kl. 11:45 (CEST)
Det er spennende, og triste skjebner... og vi har funnet mange jødiske familier i Brugata som vi jobber med. Noen ble i Oslo hele livet, mens andre reiste videre til USA eller andre norske byer. Det kommer nok til å komme mer jødisk stoff fra Marthe og meg etterhvert. Ida Tolgensbakk 3. des 2010 kl. 13:25 (CET)
Hyggelig. Herman Sachnowitz var en nær venn av min mor. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 3. des 2010 kl. 14:53 (CEST)

Oppmålingsforretning

Jeg har stor nytte av panteregistrene i Digitalarkivet.no, men mange ganger er det vanskelig å finne ut når et hus ble oppført. Det står oppmålingsforretning, men den inntreffer vel også etter at huset har blitt oppført? Takknemlig for svar. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 3. des 2010 kl. 16:26 (CET)

Hei Morten! Jeg spurte min sjef Knut Sprauten om dette, og han forteller at en oppmålingsforretning normalt (men ikke alltid) ble foretatt før bygging av hus, når man kjøpte tomt og skulle planlegge oppføringen av et nytt hus. Ida Tolgensbakk 6. des 2010 kl. 13:23 (CET)

Angående Storjorda (gård i Vefsn)

Hei. Det skulle egentlig stå gard i Vefsn. Ordner du det? Takk.

-- Aaemn784 [] 15. des 2010 kl. 15:55 (CET)

Brukeren Mbakkel2 ordnet saken før jeg rakk å skrive ferdig meldingen ovenfor. Takk likevel, og takk til Mbakkel2 hvis du leser dette.

-- Aaemn784 [] 15. des 2010 kl. 15:58 (CET)

Bare hyggelig! Hvis du har skrevet artikkeltittel og vil korrigere den, vennligst se på raden øverst, hvor det står brukerside, samtale, rediger, historikk osv. Den sjette kolonnnen fra venstre er flytt. Trykk på den og skriv korrekt tittiel i kolonnen nedenfor, så ordner det seg. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2)

Forsette

Jeg har støtt på et eldre norsk ord forsette (preteritum forsatt). Hva betyr det i dag? Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 18. jan 2011 kl. 10.58 (CET)

Abraham Bull

  • Hei! Da du gjorde meg oppmerksom på Tjølling Sparebank tidligere i dag, kom jeg til å tenke på artikkelen om Abraham Bull. Den har jeg slitt en del med og slettet den først. Så tok jeg artikkelen opp igjen. Som kilde har jeg anvendt A. St. Langelands Larviks historie 2. bind, Larvik 1953, s. 120-121. Det inneholder mange opplysninger om brødrene Bulls handelsvirksomhet og fall. Jeg har forsøkt å omskrive artikkelen etter beste evne, men på grunn av faktarikdommen torde jeg i dette tilfellet ikke å bevege meg så langt utenfor originalstoffet. Da hadde det vel blitt mer tolkning. Kan ikke du se litt på artikkelen, Ida, og omskrive der du finner behov for det? Vennligst gi meg tilbakemelding. På forhånd takk. Mvh Mbakkel2 10. jan 2011 kl. 16:11 (CET)
Hei Morten, det gjør jeg gjerne! Men det må vente til i morgen - ha tålmodighet med meg :-) Vennlig hilsen Ida Tolgensbakk 19. jan 2011 kl. 16:21 (CET)
Hei Ida. Det er i orden. Takk skal du ha. God kveld fra Morten Bakkeli (Mbakkel2) 19. jan 2011 kl. 16:33 (CET)
Hei Morten! Jeg tok en titt på Abraham Bull og sammenliknet artikkelen din med kilden du bruker. Og jeg har ikke noe å utsette på hvordan du har gjort det. Her bruker du egne ord og til dels egne tolkninger av stoffet som Langeland presenterer, og er på helt trygg grunn opphavsrettslig. Den eneste endringen jeg gjorde nå var å tydeliggjøre hvor stoffet er fra ved å skrive i selve teksten i artikkelen at "Langeland skriver at" eller noe slikt. Selv om man oppgir kilde nederst kan det være god skikk å være ekstra tydelig iblant. Jeg tittet på noen av de andre litt lengre artiklene dine også, og har ikke funnet noe å utsette på framgangsmåten din annet enn i Tjølling sparebank. Du gjør god jobb med Larviks-stoffet! Vennlig hilsen Ida Tolgensbakk 21. jan 2011 kl. 10:44 (CET)
Hei Ida! Takk skal du ha. Nå ble jeg lettet. Har nettopp fullført en mindre artikkel om Gunnar Ellefsen. Ha en hyggelig dag. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 21. jan 2011 kl. 10:48 (CET)


Buss og rutebil

Hei Ida. Tok en egenmektig avgjørelse og flytta alle artiklene i kategorien Rutebil til Buss. Vi trenger vel ikke to så like kategorier, jf. diskusjonen om de tre (!) kategoriene for bønder/gardbrukere/gårdbrukere.Trond Nygård (Kallrustad) 25. jan 2011 kl. 14:21 (CET)

En fabelaktig avgjørelse, som jeg støtter helhjertet! Ida Tolgensbakk 25. jan 2011 kl. 14:27 (CET)


Kategorien navn

Hei Ida. Har sett litt på beskrivelsen i kategorien for navn. Lurer på hva som er begrunnelsen for at artikler om personnavn vanligvis ikke skal inn på wikien? Se mitt innlegg i kategorisamtalen. En litt undrende Trond Nygård (Kallrustad) 26. jan 2011 kl. 11:39 (CET)

Hei Kallrustad! Beklager seint svar. Grunnen er rett og slett at artikler av typen "Ida er et stadig vanligere personnavn i Norge, opprinnelig fra tysk, særlig populært etter Emil-filmene" er informasjon som andre nettsteder kan håndtere bedre. Men artikler om f eks bruken av Tore som kvinnenavn i deler av Norge, og uttalen av Marie som "Marja" i Østerdalen, slike ting, det synes jeg godt vi kan ha med, i og med den historiske/lokalhistoriske interessen. Ida Tolgensbakk 28. jan 2011 kl. 12:53 (CET)
Nå har jeg skrevet om ingressen lite grann. Blir det klarere slik? Ida Tolgensbakk 28. jan 2011 kl. 15:49 (CET)

Sogneprester i Larvik og tabeller

Hei Ida. Jeg har lyst til å skrive artikler om sogneprestene i Larvik. Kilden er F. W. Gulbranson i Larviks historie 3. bind (s. 230-246). Saken (eller problemet) er den/det at Gulbransons biografier inneholder oppramsing av læreanstalter, akademiske grader og forskjellige prestestillinger. Med andre ord er det vanskelig å skrive artikler uten at det blir likt Gulbransons verk. Hva råder du meg til å gjøre?

Jeg skriver også oversikter over de ulike bystyrene og forammannskapene i LArvik på 1900-tallet. Det dreier seg om navnelister, tabeller fra Larvik bys historie 3. bind? Er ikke slike navnetabeller allmenngyldige og ikke omfattet av copyright? Vil gjerne høre din mening om dette.

Takknemlig for svar! Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 27. jan 2011 kl. 00:09 (CET)

Hei hei! Jeg skal undersøke litt med andre her på NLI om dette spørsmålet - jeg er ingen ekspert. Håper å komme tilbake til deg med et mer utfyllende svar neste uke. Vennlig hilsen (og god helg!) fra Ida Tolgensbakk 28. jan 2011 kl. 12:55 (CET)
Du kan fritt bruke faktaopplysninger hentet fra bygdebøkene, men må være påpasselig med å føre opp kilden i litteraturlista. Når du baserer deg kun på denne ene kilden, kan du godt la det komme fram i klartekst, f.eks. slik: "alle opplysninger i denne artikkelen er hentet fra F.W.Gulbranson..../tabeller over kommunestyrerepresentanter i Larviks historie bind 3..." Det er viktigst og vanskeligst å styre unna plagiatet når det gjelder Gulbransons prestebiografier. De inneholder en god del stoff utenom de rene personalia, mens tabellene pr. definisjon bare er nakne, fritt anvendelige fakta. Du må derfor anstrenge deg litt ekstra for å gjøre presteartiklene til "dine" (eller rettere sagt "våre" - om andre på wikien føler seg kallet til å bidra), f.eks. ved måten du disponerer stoffet på. Aller best blir det nok om du kunne finne stoff å tilføre også fra andre kilder.Hans P. Hosar 31. jan 2011 kl. 15:10 (CET)
Hei Hans! Takk skal du ha. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 31. jan 2011 kl. 15:19 (CET)

Kvinner

Jeg så at du etterlyste artikler om kvinner i anledning 8. mars. Den første jeg kom til å tenke på var nylig avdøde Gudrun Korstvedt Olsen, min tidligere søndagsskolelærerinne og kollega på Radio Larvik. Jeg skrev derfor en artikkel om henne. Ha en fortsatt hyggelig dag. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 4. feb 2011 kl. 17:40 (CET)
Hei Morten, tusen takk! Du handler jommen raskt. Men du har ikke et bilde også? Enten av Gudrun selv, eller av noen av stedene hun har bodd? Ida Tolgensbakk 7. feb 2011 kl. 12:39 (CET)
Hei Ida. I tllegg har jeg også skrevet en artikkel om Arbeiderparti-politikeren Ellinor Bjønnes. Når det gjelder bilde av Gudrun Korstvedt Olsen, har jeg sendt en forepøsel til hennes dattersønn Tony André Korstvedt Olsen. Jeg ba også om opplysninger om hennes hjem. Has en fortsatt hyggelig dag. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 7. feb 2011 kl. 14:09 (CET)
Så flott! Alltid gøy når vi får sånne raske og fine reaksjoner på oppfordringer til "aksjoner". Ha en fin dag du også! Beste hilsen Ida Tolgensbakk 7. feb 2011 kl. 14:21 (CET)

Frisørene Berg i Bodø

Hei. Jeg vet ikke hva som skjedde, men Berg (frisører i Bodø) er blitt slettet istedenfor Berg (hårklippere i Bodø). Du ordner sikkert opp i det, og her er også andre artikler som jeg har lagt til sletting. Ellers er det bare å spørre hvis noe er uklart.

--- Aaemn784 [] 2. mar 2011 kl. 18:31 (CET)

Hei! Den ble nok slettet fordi du hadde satt på slette-merking... Men vi får se om det lar seg ordne likevel! Ida Tolgensbakk 3. mar 2011 kl. 10:29 (CET)
Hei. Ja, jeg visste at det var jeg som stod bak. Det er ingen fare med artikkelen om frisørene Berg, for den var temmelig kort og egentlig bare en ren formidling av stoff i et oppslagsverk. Artikkelen skrives derfor påny når jeg får anledning.
--- Aaemn784 [] 3. mar 2011 kl. 14:37 (CET)
Det var bra det ikke var min feil, ble litt engstelig nå! Olve Utne redder teksten for oss tror jeg. Ida Tolgensbakk 3. mar 2011 kl. 15:11 (CET)

Fru Haugans Hotel

Fine bilder! Vidar Iversen (Vidariv) 3. mar 2011 kl. 16:00 (CET)

Takk, fikk dem av Fru Haugan selv :-) Eller det vil si, hennes stedfortreder Alf Gilroy Johannessen. Ida Tolgensbakk 3. mar 2011 kl. 16:01 (CET)
Ja, veldig bra. Vennlig hilsen Marthe Glad 4. mar 2011 kl. 09:38 (CET)

Flytting av artikler

Hei Ida! Ser at du har flyttet Heggland valfartkyrkje, men ikke endret lenken i ingressen. Det er dessverre noe flere glemmer, akkurat som det å sjekke at alle lenker går rett til den nye artikkelen uten å gå veien om omdirigeringen. Grunnen til at jeg nevner dette nå, er at det er flere doble omdirigeringer etter at artikler har blitt flyttet flere ganger. Det betyr at omdirigeringen fra det eldste navnet ikke virker mer, og alt leseren får opp er en ny lenke til artikkelens nye navn... Det enkleste er å sjekke "Lenker hit" i verktøykassen til venstre når du har omdirigeringssiden åpen ;) Vil du spre ordet videre og? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 26. apr 2011 kl. 18:28 (CEST)

Uff Siri, dette pleier jeg da å huske :-( Skal skjerpe meg! Ida Tolgensbakk 27. apr 2011 kl. 09:33 (CEST)

Muntlig historie

Hei Ida. Flott at vi har fått en artikkel om muntlig historie i metoderommet! Kan du imidlertid finne et annet ord for "ikke-hegemoniske grupper"? Dette blir litt teknisk og fremmed. Lykke til! Helsing fra Trond Nygård (Kallrustad) 3. mai 2011 kl. 13:46 (CEST)

(pssst. Trond. Husk redigeringskommentar.)
Takk takk Trond! Dette skal bli større og mer uttømmende etterhvert, måtte bare begynne et sted. Sitter og leser Edvard Bull og Lorås og mye annet rart. Jeg kommer nok til å trenge hjelp av dere som er ordentlige historikere til å lese gjennom. Jeg skriver jo dette fra ståstedet til en som stort sett har drevet med mer narrativt orienterte analyser av muntlige kilder - der faktaopplysninger blir helt underordnet. Vi får se åssen det blir etterhvert. Ida Tolgensbakk 3. mai 2011 kl. 13:59 (CEST)

Nedlagte skoler forsvunnet?

Hei Ida - bare et lite spørsmål, hvordan kan vi nå skille mellom de som er i drift, og de som ble opphevet for mange år siden? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 12. mai 2011 kl. 10:53 (CEST)

Heihei Siri - se kort forklaring på selve kategorien Nedlagte skoler ("Denne kategorien vurderes fjernet - behovet for å uttrykke at en skole er nedlagt bør kunne ivaretas gjennom kategorien "Opphør (i XX år)"."). Det er en del av den generelle kategorioppryddinga - som nesten nesten er ferdig for utdanningskategoriene sin del. Beste hilsen Ida Tolgensbakk 12. mai 2011 kl. 10:56 (CEST)
Ok, men nå ligger alle skolene feks i Harstad i en sekk - og i en og samme liste på listesidene. Slik som det nå er i Fyresdal, kan det bli vanskelig å finne frem til dagens skoler mellom alle skolehusene fra gamle dager. Er dere helt sikre på at dette er klokt? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 12. mai 2011 kl. 10:58 (CEST)
Ser den, og det har blitt tatt med i betraktning når disse kategoriene var oppe til debatt. Men helt ærlig vet jeg ikke om jeg personlig tror at dette kommer til å bli et uoverstigelig praktisk problem. Når det gjelder lista i Harstad så var det jo faktisk ingen artikler som oppfylte kriteriene uansett. Ida Tolgensbakk 12. mai 2011 kl. 11:06 (CEST)
Du har rett - på det nåværende tidspunkt. Men det som ikke er, kan komme, og har kommet i flere andre kommuner. I Valle og Bygland er det utrolig mange gamle skolebygg og skoler, noen er nå grendehus, andre forfalne og atter andre borte. Men, vi får kanskje heller rydde tilbake senere når vi har flere artikler ;) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 12. mai 2011 kl. 11:11 (CEST)
Kategorien Nedlagte skoler har blitt vedtatt fjernet, så det blir nok ingen tilbakerydding. Men om man ønsker å søke spesifikt på for eksempel nedlagte skoler i Oslo kommune (som det sikkert er flere hundre av) så er målet at det skal være mulig å søke på, uten at det finnes en egen spesifikk kategori. Ida Tolgensbakk 12. mai 2011 kl. 11:15 (CEST)
Jeg skjønte at den har blitt vedtatt fjernet - og jeg viser bare til brukervennligheten av kategorisystemet også uten bruk av #DPL... Jeg vet om folk som tar en "reise" i et tema eller en wiki via en eller flere kategorier, derfor spørsmålstegnet. Mvh Siri Johannessen (Siri J) 12. mai 2011 kl. 11:21 (CEST)

Legat

Hei Ida. Tør jeg foreslå at kategorien legater omdøpes til legat, jf. regelen om nynorsknære bokmålsformer? Helsing fra Trond Nygård (Kallrustad) 12. mai 2011 kl. 11:58 (CEST)

Uff Trond, det har du helt rett i! Fikser det nå. Ida Tolgensbakk 12. mai 2011 kl. 12:19 (CEST)


Kjeldearkiv-artikler (Redalen)

Hei Ida. Helt enig i at disse hører hjemme i kjeldearkivet. Tror at bruker Valdresstuen først misforsto sjangersystemet på wikien. Har snakka med henne om det, så jeg trur ikke det kommer flere liknende artikler. Helsing fra Trond Nygård (Kallrustad) 19. mai 2011 kl. 13:05 (CEST)