Brukersamtale:Janes

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, Janes! Om du ikke tidligere har erfaring med wikiarbeid, kan det være lurt å starte med å lese litt om wikien. Ta gjerne også en titt på våre nettbaserte wikigrunnkurs og på hjelpesidene i wikien. Ellers er det bare å sette i gang å skrive om de lokalhistoriske emnene du er interessert i. Om du syns noe er vanskelig, kan administratorene våre hjelpe deg.

Skriv gjerne noen ord om deg selv på brukersiden din. Det kan gjøre det lettere for andre brukere å ta kontakt med deg på samtalesiden din. Da vil det dukke opp en oransje stripe i wikien om at du har nye meldinger. Om du har krysset av for det i innstillingene dine øverst til høyre, vil du også få beskjed på e-post. Kanskje vil du finne andre brukere med samme interesser som deg i wikien.

Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Alle brukere er viktige i denne utviklingen. Bruk derfor samtalesider og andre kanaler aktivt til å dele erfaringer, tanker og forslag! Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg fra Wikipedia på mange måter.

Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Janes! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom hjelpesidene våre. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne som du er interessert i. Om du synast noko er vanskeleg, kan administratorane våre hjelpe deg.

Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på brukarsida di. Det kan gjera det lettare for andre brukarar å ta kontakt med deg på samtalesida di. Da vil det dukke opp ei oransje stripe i wikien om at du har nye meldingar. Om du har kryssa av for det i innstillingane dine øvst til høgre, vil du også få melding på e-post. Kanskje vil du finne andre brukarar med same interesser som deg i wikien.

Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Alle brukarar er viktige i denne utviklinga. Bruk difor samtalesider og andre kanalar aktivt til å dele erfaringar, tankar og forslag! Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar.

Lykke til! :-)

Burist båhtem dehki, Janes! Gu i åvdep birrgi nágan wikijna lä buoremusat låhkåt «Om wikien (dán wiki birra)» ja áj guovladit mija vähkkebelijda. Ietján biesa tjállegåhtet bájjkálatjhisturja ássje birra gu dån berusta. Jus lä duvne tjualbma, máhte máddet mija administratuvrijt dunji viehkedit.

Lä buoragit gu dån tjälitja ietja birra duv adnejbielláj. Dalä álkep ietjá adnejijda duv guladallat duv adnejrudnambielláj. Jus nágan lä tjállem duv adnejrudnambielláj, dalä ihtá oránnsja sárak bielleåjve vuolen gu lä duvne årrå sárdnoma. Jus dav sárgasta duv adnejvälljimbielláj bajemus ålges bielen áj ådtjo e-påsståsárdnoma. Iehkep dån gávna ietjá adneja gu berusti sämmá ässjijt gu dådnå.

Mija wiki l agev åvvdåmin ja bálges lä dahkam gu vádtsemin. Gájk adnej l árrvolis dán åvvdåmij. Dajna berri dån adnet rudnambellijt ja ietjá kanálajt áhte juogadit åtsådallamijt, ussjulmasajt ja ájádusajt! Jus dån juo tjállám Wikipediaj, dä mujte gu lokalhistoriewiki.no lä måddeláhkáj sierra Wikipediast.

Vuärrbe tjállemijn! :-)

-- --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 24. mar. 2017 kl. 09:03 (CET)

Kilder og formatering

Hei, og takk for artikkel om Lars Hansen-gården i Trondheim. Kunne du forresten oppgi kilder, og samtidig formatere artikkelen (lenker, kategorier), omtrent slik som Munkegata 1 (Trondheim)? Bare kontakt oss på NLI hvis du trenger veiledning. Med helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 22. mai 2018 kl. 10:06 (CEST)

Hei. Dette med kilder. Det er ofte ikke mye som skal til. Ofte holder det å sette boka du har brukt på litteraturliste. Men vi vil at du skal oppgi kilder, også på korte artikler. Jeg setter på malen "trenger kildereferanser" på artikler som mangler kilder, slik som Grambowgården, for eksempel. --Vennlig hilsen Marthe Glad (diskusjon) 5. okt. 2018 kl. 10:37 (CEST)

Dronningens gate 50

Hei, jeg flytta artikkelen som lå under Lorentz Bertam Eide til Dronningens gate 50, ettersom artikkelen beskrev bygningen, og ikke personen. Lenke er lagt inn fra husnummeret i tabellen i Dronningens gate. Chris Nyborg (diskusjon) 24. jul. 2018 kl. 10:27 (CEST)

Det samme gjelder Hotell Fru Schøller, som er flytta til Dronningens gate 26 (Trondheim), ettersom artikkelen tar for seg hele bygningshistorien med hotellet kun i en bisetning. Chris Nyborg (diskusjon) 2. aug. 2018 kl. 09:03 (CEST)

Om lenker

Hei! Jeg har lagt til den del lenker til personer på artiklene om Froan og Handelsstandens hus, Trondheim. Jeg fant noen artikler på Lokalhistoriewiki om enkelte av dem, eller de hørte til slekter som det er egne artikler om. Vet du om bilder av Froan kapell eller Froan forøvrig? --Siri Rutledal Iversen (diskusjon) 20. sep. 2018 kl. 15:27 (CEST)

Lokalhistorisk relevans

Jeg ser du har skrevet om noen eldre medlemmer av slekta Borchgrevink: Bonaventura Borchgrevink, Melchior Brochgrevink og Christian Borchgrevink. Det går ikke fram av disse artiklene hva den lokalhistoriske relevansen for Norges del er, og det hadde vært fint om du får fram det. Det mangler også kilder på artiklene, og det gjør det enda vanskeligere for andre å lete fram koblinga til Norge. Chris Nyborg (diskusjon) 5. okt. 2018 kl. 10:56 (CEST)