Brukersamtale:Jobr

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, Jobr! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeide, så er det lurt å begynne med å se gjennom siden «Om wikien» og å ta en titt via basismanualen eller oversikten over hjelpesidene. Den siste siden viser deg videre til hjelp om spesifikke tema. Ellers er det bare å sette i gang med skrivingen om lokalhistoriske emner, inkludert orienteringsartikler om tilgrensende fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan se om andre har samme interesser, og eventuelt legge inn dine på siden der brukerinteresser og ekspertise er listet opp. Fra 1/1-2012 må du oppgi ditt virkelige navn under Mine innstillinger (se retningslinjer for navn). Skriv gjerne også noen ord om deg selv på din egen brukerside.

Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Jobr! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom basismanualen eller oversynet over hjelpesidene. Den siste sida viser deg vidare til hjelp om spesifikke tema. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne, inkludert orienteringsartiklar om tilgrensande fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan sjå om andre har same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne på sida der brukarinteresser og ekspertise er opplista. Frå 1/1-2012 må du oppgi ditt verkelege namn under Mine innstillingar (sjå retningsliner for namn). Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg.

Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-)

-- Olve Utne 2. mai 2012 kl. 14:32 (CEST)

Administrator- og veileder-flagg

Hei, jeg ser at du glemte å fjerne disse i oppryddingen din. Jeg har ryddet det vekk fra brukersiden min og oversikten, og vil sette stor pris på at du rydder resten også. PFHT. Mvh Siri Johannessen (Siri J) 20. jan 2013 kl. 03:52 (CET)

Jeg ser at innlegget ikke har blitt besvart. Om ikke annet hadde jeg nok i det minste håpet på et "ok, er ordnet" til svar her. Men mangelen på kommunikasjon er påfallende. Må jeg gå i loggene for å se hvorvidt noe har skjedd, igjen?
Siden det som jeg ikke kunne tolke som noe annet enn en kraftig mistillitserklæring ble utført knapt to dager etter mitt besøk på NLI, hadde jeg ikke noe annet valg enn å si fra meg de øvrige tillitsflaggene. Erklæringen kom som lyn fra klar himmel, da atmosfæren under besøket ikke antydet at en slik reaksjon var på komst. Fraværet av kommunikasjon både i for- og etterkant av dette forundrer og bedrøver meg. Mvh Siri Johannessen (Siri J) 28. jan 2013 kl. 04:05 (CET)

Hei! Det falt meg ikke inn å svare deg på innlegget ditt da jeg så det. For det første forsto jeg det slik at Chris allerede hadde oppklart det hele med deg, og for det andre så jeg at du hadde kvittert ut den siste redigeringen din med "Rydder opp. Thanks 4 all the fish." Jeg tolket det siste til at du ferdig med wikien for godt.
Det er riktig at ditt besøk på NLI utløste den lenge ønskede opprydningen i utdelte rettigheter blant brukerne. Men dette var kun fordi vi nå, med hjelp fra bl.a. deg, hadde mulighet for å få en ordentlig oversikt over hvem de forskjellige administratorne var, hva de kunne, osv. Ettersom dette er en statlig fagwiki, er det et begrenset behov for byråkrater, og rettigheten til f.eks. å flytte filer er flyttet fra byråkrat til administrator i den sammenheng. Opprydingen er forøvrig fortsatt igang og kun delvis reflektert i loggene ettersom noen endringer er gjort manuelt i databasen.
Fjerningen av byråkratstatusen din var loggført som "Opprydning" og var nettopp det. Den var ikke ment som en erklæring av noe slag. Ønsker du å forsette å bidra til wikien er du selvfølgelig velkommen til det. Vi har et konstant behov for flinke og engasjerte brukere, og av den grunn alene er du naturligvis alltid velkommen.
Jon Christian Brekke (Jobr) 28. jan 2013 kl. 13:34 (CET)

Bruker:Jobr/kladd2

Bruker:Jobr/kladd2 legger inn kategorier fra artiklene den lister opp, så den dukker opp i en masse kategorier, og derfor også på en del artikkellister. Kunne du se over den slik at den ikke kategoriserer seg selv? Chris Nyborg 6. apr 2013 kl. 00:34 (CEST)

Bildekrøll

Hei, kan du se på hva som skjer her? Har bare fjernet sørgeranden på samme måte som på andre filer, men det gir bare feilmeldinger. Legger denne til side inntil videre... Mvh Siri Johannessen (Siri J) 24. mai 2016 kl. 19:22 (CEST)

Ett til: Fil:1062. Fredrikstad, Toldbodgaten, Gamlebyen. - no-nb digifoto 20150807 00228 bldsa PK06238.jpg. Igjen det samme. Har hatt bilder imellom som ikke har gitt noen problem, så undres på om dette kan ligge i metadata? Har ikke forandret noe der heller, men dette minner om tegnsett-problemet som huserte for noen år siden. Mener vi gikk noen runder med daværende systemansvarlige rundt det, og at det kan ha ligget i mediawiki(innstillinger) den gangen. Mvh Siri Johannessen (Siri J) 27. mai 2016 kl. 13:42 (CEST)
Hei :-) Jeg prøvde å kjøre lossless crop på ett av de bildene i IrfanView og laste det opp. Dét gikk bra. Kanskje noe med programvare/versjon? -- Olve Utne (diskusjon) 27. mai 2016 kl. 14:09 (CEST)
Nå rakk jeg ikke å se på det selv før det kom i orden. Jon Christian Brekke (Jobr) (diskusjon) 2. jun. 2016 kl. 17:34 (CEST)

Ikke-bilde-mal?

Hei, skulle gjerne hatt en mal ala Mal:Ikke koord som angir at en artikkel ikke trenger illustrasjon. I og med thumb-tvangen gir det krøll med register-artiklers layout, og bilder er strengt tatt ikke nødvendige der. Se denne, Hjembygda Onsøy/Artikkeloversikt eller Register over artikler i MindreAlv. Det vil fjerne en del overbodige artikler fra "trenger bilde"-oversikter. Mvh Siri Johannessen (Siri J) 17. jul. 2017 kl. 14:29 (CEST)

Jeg kan fikse dette, lager malen {{ikke bilde}}. Da vil bildene ikke lenger komme opp på trenger bilde-oversikter - men skulle det senere allikevel dukke opp gode bilder kan man jo bare legge det inn og fjerne malen. Chris Nyborg (diskusjon) 19. jul. 2017 kl. 09:07 (CEST)
Fine greier, der den etter min mening trengs er der thumb-malen gir layout-krøll. Bilder uten denne kan fungere på en del av sidene der malen er tenkt brukt. Takk for at du hoppet inn! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 19. jul. 2017 kl. 09:11 (CEST)
Hm, jeg svarte visst for tidlig - nå ser det ut til at også artikler som har bilder med thumb legges inn i listene over artikler som mangler bilde. Lislebysangen, Ruth H. Berg, Færgeporten i Fredrikstad osv. Mvh Siri Johannessen (Siri J) 19. jul. 2017 kl. 15:35 (CEST)

Testmelding

For å få opp oransje stripe. --Marianne Wiig 5. jul. 2018 kl. 13:19 (CEST)