Brukersamtale:Olve Utne/Arkiv 2011

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
 Olve Utne 
Ved tidl. jakt «Johanna». Foto: Dena Utne
bibliografi • interesser • lenkjer • artiklar • galleri • arb.dok. • ønskeliste •
diskusjon (2007 • 2008 • 2009 • 2010 • 2011 • 2012) • 2013)

Kjelker

Hei Olve! For noen fabelaktige bilder av kjelke! Jeg la dem i kategorien Kjøretøy. Er det noe annet de bør kategoriseres som også? Aking, for eksempel? Vennlig hilsen Ida Tolgensbakk 7. feb 2011 kl. 13:33 (CET)

Fyresdal kommune

Hei Olve! Fyresdal kommune har ikke noen forside, men nå er det så mye som skjer der at vi kanskje burde ha en? Kan du fikse? Vennlig hilsen Ida Tolgensbakk 20. apr 2011 kl. 11:27 (CEST)

Ja, nå er den i boks. Har likegodt lagt inn forsider for alle telemarkskommunene nå, ettersom det likevel viste seg at det bare er et par av dem som blir uten innhold foreløpig. :) Olve Utne 21. apr 2011 kl. 00:07 (CEST)

Youtubevideoer

Hei Olve. Vet du om det fins en måte å få youtubevideoene mindre, - sånn at den i kinoartikkelen blir like bred som bildet av kenguruen over? Vennlig hilsen Marthe Glad 28. apr 2011 kl. 11:31 (CEST)

Tror ikke det, dessverre... Håper det går i en framtidig versjon. :( Olve Utne 28. apr 2011 kl. 11:32 (CEST)
Hmm... Ser på det nå. Det kan se ut som det finnes en versjon allerede. Må bare sjekke at det er samme programtillegget. -- Olve Utne 28. apr 2011 kl. 11:34 (CEST)
OK. Det tillegget vi bruker har fremdeles ikke valg mellomstørrelser, men vi kan trolig bytte til Extension:YouTube_(emijrp), og da kan vi spesifisere størrelsen. Den kan bakes inn i samme rammemal som nå, noe som innebærer at «enkel» bruk blir identisk. :-) Men vi må selvsagt sjekke at tillegget virker først. -- Olve Utne 28. apr 2011 kl. 11:40 (CEST)
Ah, - det blir fint. Men det blir ved senere databaseoppdateringer og slikt, ikke sant? Vennlig hilsen Marthe Glad 28. apr 2011 kl. 12:05 (CEST)
Nei, jeg håper å få det til før. (Men jeg må også prosessere og laste opp en god del husdyrbilder o.a. mens jeg har ting friskt i minnet.) Minn meg gjerne på det om jeg ikke har gjort det i løpet av en ti–tolv dager... -- Olve Utne 28. apr 2011 kl. 12:33 (CEST)

Utlandet-kategorier

Hei Olve. Jeg ser du har lagd de røde kategoriene «Murmanskaja oblast» og «Inarin kunta», og at kommuner i Sverige har egne kategorier som slutter på «kommun». Jeg vet vi ikke har noen fastlagt retningslinje for i hvor stor utstrekning vi skal skrive om steder i utlandet, og slettes ikke hvordan vi skal løse dette i kategorisystemet. Derfor sitter jeg og grubler mens jeg ser på kategoriene dine. Jeg tror det er vanskelig å ha kategorier på så mange språk, og at de finske og russiske kategoriene er det bare du som kommer til å klare å bruke. Tror du det hadde gått å ha norskspråklige kategorier for de samme stedene, - og så kanskje vi kan prøve å gruble litt mer prinsipielt om utlandet-kategorier senere? «bygninger på Antarktis» er også en pussig en som jeg har fundert over uten å komme til noen ordentlig konklusjon på... Vennlig hilsen Marthe Glad 5. jul 2011 kl. 10:26 (CEST)

Ingen personlig prestisje der. :) For å ta det enkleste først: De svenske stedsnavnskategoriene tror jeg personlig det er greiest å beholde på svensk. Eventuelt kunne vi bruke kortnavnet på kommunene, men beholde lensnavnene i full form?
De finske stedsnavn-kategoriene har jeg ikke noe sterkt syn på. Kanskje på svensk også, med korte kommunenavn?
De russiske stedsnavn-kategoriene (og de finske) hadde jeg faktisk tenkt å ta opp til diskusjon i dag. :) Har foreløpig lagt inn noen rødlenke-kategorier, men ville ikke lagre kategoriene før ting har blitt diskutert på wikien og/eller telefonen. Tenkte kanskje vi kunne ha inndeling på oblast’-nivå nærmest Skandinavia, og kanskje videreunderdeling til rajon-nivå for Murmanskaja oblast’, som ligger rett østom Finmark. -- Olve Utne 5. jul 2011 kl. 10:41 (CEST)
Nå har jeg lagt om svenske og finske kommunenavn til kortform. For Russland har jeg snakket med Marianne, og vi landet foreløpig på inndeling etter oblast-nivå, med bruk av kortnavnet + «fylke» i tråd med utbredt bruk i praksis. Videre geografisk underdeling av Nordvest-Russland ligger på is foreløpig. Håper resultatet ser greit ut. :-) Olve Utne 5. jul 2011 kl. 13:24 (CEST)

Proporsjonale tabeller

Hei. Jeg sliter med å få tre tabeller til å være 100 prosent proporsjonale. Som du ser under Tabell 2: Selskapers årlige driftsinntekter, får jeg ikke samsvar mellom tabellene A og B (nederst) og tabellen C. Vet du om måter å løse dette på? Sannsynligvis er det et vrient regnestykke som må knekkes.

--- Aaemn784 [] 24. aug 2011 kl. 09:56 (CEST)

Om du setter inn width="20%" (eller andre prosenter) i minst éi tabellcelle per kolonne ( | width="20%" | (og celleinnholdet følger her) ) i hver tabell, så burde det virke. :) Olve Utne 24. aug 2011 kl. 11:33 (CEST)
Takk. Jeg fikk det iallfall ikke til å virke. Som du ser på tabellen med to kolonner for selskaper, er den rundt en millimeter for lang i forhold til tabellene med henholdsvis en og tre kolonner for selskaper.
--- Aaemn784 [] 22. sep 2011 kl. 18:27 (CEST)
Med ulikt antall kolonner i hver tabell og relativt satt kolonnebredde blir kolonnebredden fort noe uoversiktlig, ja. Jeg tror kanskje at det best i slike fall er å bruke fast satte kolonnebredder i piksler (f.eks. 200px) eller punkt (f.eks. 200pt). (Om tabellen som helhet breddedefineres, så må en huske på å inkludere celleavstand og celle«padding».) Da burde alle mål stemme overens om øvrig tabellformatering er den samme. Det kan i så fall være lurt å passe på at de av tabellene som har flest kolonner ikke overskrider ca 600pt bredde totalt, ettersom dette tilsvarer omtrent én full spaltebredde ved normale marger og stående format A4. -- Olve Utne 22. sep 2011 kl. 22:17 (CEST)

Garder gardsbruk Søvik(Haram)

hei

jeg jobber med artikkelen Søvik(Haram) og er no i ferd med å legge inn de enkelte bruka. Ser at du har jobba med aura og dei einskilte bruka der har du noen erfaring om hvordan og om dette ev bør legges i egen artikkel eller om det bør ligge under artikkelen for matrikkelgarden.Per-Morten Tennøy (Pmt) 26. sep 2011 kl. 19:23 (CEST)

ps litt artigt å sjå at du er forfatteren av Songen hennar Magnhild. Songen reven låg på setrå vandra frå Frei på nordmøre til Fiksdalen i Vestnes og i min generasjon trudde eg og alle trmenningane søskenbarn at dette var en tradisjonell song som kom i frå Fiksdala, men som mest truleg har komt med Bergheimslekta då mi tippoldemor flytta tilbake til heimbygda frå frei/tingvoll med tre unger etter å ha blitt enke.

Hei «Pmt», det er greitt enten du legg bruka inn som underkapittel i hovudartikkelen om matrikkelgarden eller om du opprettar eigen artikkel for kvart bruk. Personleg føretrekkjer eg å ha enkeltbruka som kapittel, ettersom det blir enklare med namngjevinga da (f.eks. «Hals (Aure)» og «Jørenvåg (Aure)» heller enn «Stranda (Hals, Aure)» eller «Nistua (Jørenvåg, Aure)» e.l.). -- Olve Utne 26. sep 2011 kl. 20:17 (CEST)

Hei Olve Takk for svar,so mykje greiare enn åberre vere enig med seg sjøl, og å sleppe dobbeltarbeidet med etterkvart å innsjå at dette kanhende ikkje kom rett ut frå starten av :)Per-Morten Tennøy (Pmt) 26. sep 2011 kl. 20:49 (CEST)

Låsing av samtaleside

Hei. Jeg forlater Lokalhistoriewiki. Vil du i denne forbindelsen være så vennlig å låse min samtaleside? Takk.

--- Aaemn784 [] 20. des 2011 kl. 08:19 (CET)