Brukersamtale:Olve Utne/Arkiv 2009

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
 Olve Utne 
Ved tidl. jakt «Johanna». Foto: Dena Utne
bibliografi • interesser • lenkjer • artiklar • galleri • arb.dok. • ønskeliste •
diskusjon (2007 • 2008 • 2009 • 2010 • 2011 • 2012) • 2013)

Bilder

http://www.mediawiki.org/wiki/Manual:Configuring_file_uploads Chris Nyborg (Cnyborg) 15. apr 2008 kl. 18:19 (CEST)

[[Hunskårsaga)). Dette bildet synes ikke på forsida, bare på selve artikkelsiden. Hvorfor det? Klarer ikke fikse det selv...--Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 7. sep 2009 kl. 09:23 (CEST)
Det er et æøå-problem igjen. Problemet kan omgås ved å laste opp bildet på nytt til et navn uten æøå og andre «spesialtegn». -- Olve Utne 7. sep 2009 kl. 18:42 (CEST)

Import og interne lenker

La inn Steinindustrien på Eide, Nordmøre - nå, som er direkte kopiert fra no-wikipedia. Den er skrevet av meg, men med noen små edringer av andre brukere. For det meste kategorier og slikt noe. Er dette greit. Jeg har ennå noen flere lokalhistoriske jeg kan hente inn. Det andre spørsmålet er alle de røde lenkene, noen passer fint, slik som Kylling bru, mens andre stusser jeg litt på. Som bergarter, benkeplate, temperatur og maskiner, slike ting som ikke direkte er så lett å tenke seg skal ha en omtale her i lokalhistoriewiki. --Halvard Hatlen (Halvard) 5. jan 2009 kl. 01:48 (CET)

Ser fint ut, det. :-) Om andre har bidratt med annet enn interwiki (som vi ikke inkluderer her likevel) eller helt minimale ting av typen kommafeilretting e.l., så må {{Wikipedia}} brukes med lenke til kildeartikkelen. Ang. lenker som virker unødvendige, så er det bare å ta dem bort, ja — de kan jo alltids settes inn igjen senere om behovet melder seg. -- Olve Utne 5. jan 2009 kl. 07:07 (CET)
Lisensen er på plass, men kanskje på feil sted. Satte den nederst på artikkelsiden.--Halvard Hatlen (Halvard) 5. jan 2009 kl. 17:11 (CET)
Ser bra ut. Nederst er standard plassering. :-) Olve Utne 5. jan 2009 kl. 20:46 (CET)

Forside:Kommune

For noen dager siden lagde jeg forside til Rauma kommune Forside:Rauma. Jeg var (så dum) å ta utgangspunkt i hjelpesiden og Hvordan lage en forside. Det fungerte ikke for meg. Etter en del bal fikk jeg det til takket være at jeg kopierte fra en annen kommuneforside, enten Forside:Aure eller Forside:Averøy. Nå har jeg arbeidet off-line i helgen og har en ti-femten nyskrevne artikler som vil komme inn i løpet av de første dagene. De er fra alle de resterende romsdalskommunene. Jeg tenker å lage en passe haug artikler på hver kommune med tilhørende forside. Spørsmålet er at det finnes så mange varianter av forsider. Du ser det ved å klikke kommunerekken bortover på Forside:Nordmøre. Hva er malen, eller er det fritt fram uten et felles oppsett? Er Forside:Molde en kommune portal eller en byportal? Kommune tror jeg. Det en bør vite er plassering av de mange elementene. Hvor hen og hvilket utseende. --Halvard Hatlen (Halvard) 19. jan 2009 kl. 18:01 (CET)

Hittil har det ikke vært noen definitiv løsning på hvordan kommuneportalene skal se ut, og nordmørskommunene har blitt (og blir) brukt som prøvekanin for ulike løsninger. Tror kanskje forside:Aure er det beste utgangspunktet. Generelt er laveste nivå hittil kommuneportaler — dermed gjelder forside:Molde hele kommunen. -- Olve Utne 19. jan 2009 kl. 18:55 (CET)
Da tar jeg den. (Det medfører noe redigering på de aller fleste andre nordmørs-kommune-forsidene, da de er annerledes oppstilt...) Jeg mener det bør være likt oppsett (oppstilling) for alle norske kommune-forsider. --Halvard Hatlen (Halvard) 19. jan 2009 kl. 19:32 (CET)

Distrikt/landskap

Jeg oppfatter distrikt og landskap som to forskjellige størrelser. Landskap er en rent geografisk betegnelse, mens distriktene er basert på politiske/administrative grenser og er i de fleste tilfeller mindre enn distriktene. Distriktene får stadig mer betydning gjennom interkommunale samarbeid, så jeg mener at det har en viss betydning å skille ut dem. Landskapene er viktigere i historisk sammenheng, ikke minst fordi mange sammenfaller med småkonge- eller jarledømmer. Jeg synes derfor det ville være best å endre Kategori:Distrikter til Kategori:Distrikt, men beholde begge kategorier. Noen områder havner i begge, men det er også mange som bare er å regne som distrikter, f.eks. de nye bydistriktene/-regionene. Chris Nyborg (Cnyborg) 20. jan 2009 kl. 13:29 (CET)

Ser absolutt at (en) distriktskategori/er kan ha noe for seg, men lurer på om ikke mer presise kategorier ({a-|b-|c-}distrikt) er lettere å administrere da...? -- Olve Utne 20. jan 2009 kl. 14:00 (CET)
Jo, det kan tenkes at det bør findeles litt mer. Chris Nyborg (Cnyborg) 20. jan 2009 kl. 14:01 (CET)

Systemmeldinger

Ser at du også har tatt språket i en systemmelding i dag. Jeg kom, på grunn av diskusjonen om domene på nowiki, på at systemmeldingene for bokmål i stor grad er skrevet med tanke på nowiki, og dermed er riksmålsnære former. De ligger altså i den andre enden av spekteret i forhold til hva vi kjører på fellesting. Jeg tror egentlig det er greit å gå gjennom det meste av meldingene og legge inn så mye fellesformer som mulig, og ellers bruke radikalt bokmål, av hensyn til de som ikke har kommet så langt som til å velge språk i innstillingene sine. Da sender vi mest mulig riktig beskjed i forhold til språkpolitikken her, i og med at det vil være samme løsning som for kategorisystemet. Tror også det er noen infobokser vi kan flikke på for å gjøre dem mer fellesnorske. Chris Nyborg (Cnyborg) 28. jan 2009 kl. 14:56 (CET)

Akkurat den jeg tok der og da, tok jeg fordi den slår gjennom ved nynorsk i brukerinnstillingene også. Men jeg ser ellers definitivt at du har et poeng generelt også. -- Olve Utne 28. jan 2009 kl. 15:04 (CET)
Jeg har tatt noen flere nå. Mange av dem blir helt greie på begge målformer med noen enkle grep, som å endre «kun anonyme» til «bare anonyme». Chris Nyborg (Cnyborg) 28. jan 2009 kl. 17:50 (CET)
Høres greit ut. :-) (Ellers begynner jeg nesten å angre på hvor mange lokalhistorierelaterte bilder jeg tok i 2008... :] ) Olve Utne 28. jan 2009 kl. 17:54 (CET)

Fotografier

jeg har lagt inn en ny funksjon i {{årstall}}, som brukes på alle årstallssider. I boksen som viser lenker til kategoriene fødsler, dødsfall, etableringer og opphør kommer nå også fotografi fra året opp. Men fordi dette bare er aktuelt fra et gitt punkt har jeg satt krav om at årstallet må være høyere enn 1819 (fotografi fra før 1820 er det lite av, skulle det mot formodning dukke opp noe kan vi legge inn ekstra parametere for det). Chris Nyborg (Cnyborg) 28. jan 2009 kl. 19:09 (CET)

Fint! :-) Olve Utne 28. jan 2009 kl. 19:11 (CET)

Sogelag <---> Historielag

Ja så ble det to nesten like. Skal Stordal sogelag kategoriseres i Kategori:Sogelag - det lager i såfall en ny kat. Da kan disse brukes: [[Kategori:Foreninger]] [[Kategori:Lokalhistorie]] Eller skal de (og mange andre Sogelag legges i Kategori:Historielag --Halvard Hatlen (Halvard) 29. jan 2009 kl. 23:49 (CET)

Blir vel kategori:historielag foreløpig, ja. Noen av dem heter vel forøvrig heimbygdlag. På lignende vis skal billag inn i kategori:busselskap eller lignende... -- Olve Utne 30. jan 2009 kl. 00:10 (CET)

Kjeldemaler

Jeg er litt usikker på hvor hensiktsmessig det er å lage maler for kjelder som bare brukes et sted, eller at par steder, som minneord for en person. Fordelen er at hvis de brukes om igjen er det lett å få det helt likt, men svakheten er at Kategori:Kjeldemaler fylles veldig opp slik at det blir vanskeligere å finne de malene som til stadighet brukes. Jeg lurer på om det ikke er bedre å bare klippe og lime fra artikkel hvis en kjelde skal brukes et par ganger. Chris Nyborg (Cnyborg) 24. feb 2009 kl. 08:42 (CET)

Ser absolutt poenget. I tilfellet Ingvar Hestnes blir de samme kildene aktuelle bl.a. i forbindelse med Valsøyfjord historielag, Nordmøre spelmannslag, «Valsøyfjordsongen», Valsøyfjord venstrelag så vel som revyer og lokale ungdoms- og pensjonistlag. -- Olve Utne 24. feb 2009 kl. 12:46 (CET)
Ok, da er vi enige. Uten å ha kilden tilgjengelig var det vanskelig å vite hvor omfattende den var, minneord blir ofte veldig begrensa. Chris Nyborg (Cnyborg) 24. feb 2009 kl. 13:14 (CET)
Sant. Et annet poeng med akkurat det minneordet, er forresten at det er usikkert hvilken avis det kom fra — det kan bl.a. være Tidens Krav, Nordmørsposten eller Driva. Glemte å skrive på dette da jeg limte inn utklippet i påvente av nettleksikon for 19 år siden... ;-) Når det styres fra en mal, så er det lettere å beholde oversikten i slike fall. Malen kan også merkes med {{vedlikehold}}... :) Olve Utne 24. feb 2009 kl. 14:04 (CET)

Mal:Forside Møre og Romsdal

Mal:Forside Møre og Romsdal og Mal:Forside Nordmøre fungerer ikke som de skal, de gir en lang streng med lenker før selve forsida begynner. Hvordan de vises varierer litt fra en nettleser til en annen, men ingen ser ut til å fungere helt som tenkt. Det kan fikses med å dele opp forsida i tre kolonner, men jeg tror de da kommer til å bli veldig smale på små skjermer så jeg er ikke så sikker på hvor lurt det er. Chris Nyborg (Cnyborg) 17. apr 2009 kl. 02:08 (CEST)

Prøvde å tilbakestille både dine og mine endringer, Olve, som en kriseløsning for å unngå at alt ligger på lang, lang rekke. Skummelt å begynne å klusse med sånt. Så bra ut hjemme hos meg... --Marianne Wiig 17. apr 2009 kl. 08:53 (CEST)

Hvordan ligger de på en lang rekke? -- Olve Utne 17. apr 2009 kl. 09:44 (CEST)

Forside:Marker

Forside:Marker har en feilmeling som jeg ikke begriper. Kan du se på saken? --Vidar Iversen (Vidariv) 24. apr 2009 kl. 21:57 (CEST)

Ikke noe kritisk. Den betyr bare at det ikke finnes noen artikkel i forbindelse med denne kommunen som er satt til kvalitetsnivå 2 ennå — det vil si helst flere litt fyldige avsnitt og (ideelt sett) ett eller flere bilder. Kanskje kan en av nivå 1-artiklene oppgraderes fra f1 til f2...? -- Olve Utne 24. apr 2009 kl. 22:28 (CEST)
God kveld igjen. Skal se om det ikke blir en artikkel på f2-nivå fra Marker etterhvert. Etter litt ivrig tjeneste har jeg lagt inn et bilde av DS Turisten på filarkivet. Jeg er usikker på lisensen og lurer på om du kan slette bildet? --Vidar Iversen (Vidariv) 24. apr 2009 kl. 23:14 (CEST)
OK. Sletter det bildet foreløpig, da. -- Olve Utne 24. apr 2009 kl. 23:32 (CEST)

Sunnhordland og lenking

Hei Olve, jeg har begynt å wikifisere Sunnhordlandsætter, men er litt i tvil mht lenking pga at denne er på nynorsk. Fjernet malen om "trenger kilder" da de er lagt inn i artikkelens løpende tekst. Vil du se litt? Regner med at din nynorsk er en del bedre enn min ;) Siri Johannessen (Siri J) 29. apr 2009 kl. 03:33 (CEST)

Misforstod først og laget nynorskutg. av trenger-kilder-malen. Men har gått gjennom litt over halvparten av artikkelen med lett korrektur o.a. nå. :-) Skal prøve å få gjort litt mer der etterhvert... Olve Utne 29. apr 2009 kl. 13:12 (CEST)
Flott, jeg har og prövd å involvere Hans, siden han var den som satte den malen förste gang. Jeg er nok (mye) bedre i nederlandsk og engelsk, er jeg redd... Siri Johannessen (Siri J) 29. apr 2009 kl. 13:36 (CEST)

Verktøykassen

hm, den i venstremargen - vet du hvordan den eventuelt kan endres? Jeg undres på om ikke Opprett artikkel bør legges inn som siste element i den for allmenningen, men kan ikke helt finne ut av ting her. Siri Johannessen (Siri J) 30. apr 2009 kl. 18:39 (CEST)

Tror (?) det er mulig å få til noe her: MediaWiki:Sidebar... -- Olve Utne 30. apr 2009 kl. 19:51 (CEST)
Har vore der, og kunne ikke finne - har du ork til å titte litt du og? Regner med at dette kan være begravet i noe PHP et eller annet sted, siden menyen veksler med navnerommet :S Siri Johannessen (Siri J) 30. apr 2009 kl. 19:55 (CEST)
Gjorde et par tester og stanget i samme veggen. Lett toåringskrise (om enn litt yngre) her akkurat nå. Må være litt blekksprut, men har spørsmålet i bakhodet underveis... :] Olve Utne 30. apr 2009 kl. 20:00 (CEST)

Duplikatkategori - og navnevalg

Hei, hvilket navn tror du er bedre: Kategori:PD-bilder eller Kategori:PD-filer? Jeg heller til den siste, fordi vi også får inn bokforsider og umist anna som ikke direkte er et bilde-bilde. Vi bør uansett få gjort disse til et rike, tror jeg - ha mener du? Siri Johannessen (Siri J) 8. mai 2009 kl. 13:24 (CEST)

«-filer» tror jeg også er best. :-) Olve Utne 8. mai 2009 kl. 13:44 (CEST)

Ny prosjekt-kafe :)

Hei, har laget en ekstra underside hos meg kalt NHL-kafeén for ting som kommer forbi ifm den siste store runden av arbeid med å klargjøre NHL. Enten det har med kategorisering, layout eller andre ting å gjøre - legg igjen en bemerkning der, evt. med en lenke til siden der kommentarer / spørsmål er lagt inn. Dette for å samle ting på et sted, og unngå å spre det over diskusjonsforumet og diverse andre diskusjonssider. Håper du vil sette den på overvåkning og gi ditt besyv (åtte?) med når ting kommer opp. Vil du og spre ordet videre om denne? Groeten, Siri Johannessen (Siri J) 11. mai 2009 kl. 15:07 (CEST)

Olve, vil du være snill å stryke ut de leksikonartiklene du har kategorisert på undersidene (se min brukerside). Slik unngår vi at Marthe/Ida/andre gjør dem på nytt... Siri Johannessen (Siri J) 22. mai 2009 kl. 20:34 (CEST)
Herved gjort, bortsett fra at veirov allerede var røvet bort... :-) Olve Utne 22. mai 2009 kl. 20:48 (CEST)
Fine greier :) Jeg løyper kulturminneår for tiden, og har endt i Finnmark :) Siri Johannessen (Siri J) 22. mai 2009 kl. 20:55 (CEST)

Kuløy(a) i Smøla kommune

Kilden til navnet er den konsekvente navnebruken til en person som arbeider for Smøla kommune og som har satt opp løypen, pluss enkelte andre kilder. Jeg forholder meg til den om du ikke har andre kilder. Siri Johannessen (Siri J) 25. mai 2009 kl. 18:47 (CEST)

  1. Kartverket, slå opp på stedsnavn «Kuli» og klikk på 5. linje, øy i sjø.
  2. Olav Rygh: Norske Gaardnavne, se siste setning.
Naboskap er vel ikke akkurat noen formell kilde, men hjelper kanskje ørlitegrann også...? :) Vi snakkes! -- Olve Utne 25. mai 2009 kl. 19:06 (CEST)
Naboskap hjelper, men er ikke helt godt nok - da hadde vi hatt Børje, Tørp, Tæsse, Honke, Forslunn, Lønn og flere andre ;)
Glemte et par andre kilder kulturnett.no og [1] (begge om Kulistenen)... Har nok lært meg av med å stole helt på ting som Norgesglasset og veivesenet - de siste virker døpe om ting for å sysselsette folk... Siri Johannessen (Siri J) 25. mai 2009 kl. 19:20 (CEST)
For Smøla kommune, se også f.eks. her. Riksantikvaren blander både Kuli og Kuløy i samme dokumentet her. Blanding finner du også her så vel som i artikkelen «Smøla» i Store Norske Leksikon. Blandingen i skrift henger, som vi ser hos Olav Rygh, sammen med eldre dansk tolkning av gårdsnavnet Kuli. Den muntlige formen er gjennomført Kuli med tonem 2 og tjukk l for gården og enten Kuli (samme utt.) eller Kuliøya for øya, og disse formene er også i utbredt bruk i skriftlige sammenhenger. -- Olve Utne 25. mai 2009 kl. 19:49 (CEST)
Se forøvrig også Hans Grøn Bull: «Et og Andet om Edøe-Præstegjeld paa Nordmøer» for belegg av Kuli som øynavn også i danskspråklig sammenheng. -- Olve Utne 25. mai 2009 kl. 21:06 (CEST)
Da burde vi kanskje og gå tilbake til å stave Fredrikstad med to s'er, selv om kommunen og andre staver det bare med en? Og endre flere andre former fordi de er annerledes muntlig og i eldre kilder? Er ikke helt med på logikken din her, beklager. Siri Johannessen (Siri J) 25. mai 2009 kl. 21:43 (CEST)
Nei, du godtok ikke nye, offisielle kilder, og da viser jeg til at de offisielle formene i nyere kilder også finnes belagt i eldre kilder — og faktisk inkludert kilder fra vårt kildearkiv. De faglig presise, slik som Olaf Rygh og de nyere og offisielle (og normalt også faglig presise), slik som Kartverket, burde i utgangspunktet også være greie kilder å vise til. Men nå er det kanskje like greit at vi tar oss en pust i bakken, så kan vi heller diskutere saken videre senere...(?) :] Olve Utne 25. mai 2009 kl. 22:37 (CEST)

Eg tillet meg å forstyrre dykkar pust i bakken. Denne debatten illustrerer etter mitt syn kor fornuftig og energisparande ein gjennomført bruk av våre eigne retningslinjer på stadnamnfeltet vil vere (jf. Stilmanual). Olves overtydande dokumentasjon og argumentasjon demonstrerer også kvifor det er sakleg føremålstenleg å følgje prinsippa i stadnamnlova. Ei forvansking av namnet Kuli eller Kuliøya til Kuløy gjer sitt til å skjule den opphavlege tydinga og dermed til minke kjeldeverdien av namnet. For å understreke poenget kan eg nemne eit enda tydelegare døme: Da eg i si tid skreiv den eldste historia for Hobøl, hugsar eg at det på eit vegskilt stod gardsnamnet Mjærum. I dag står dette oppført som Mære i Stadnamnregisteret, i samsvar med prinsippa i stadnamnlova. «Mjærum» blir busetjingshistorisk særs misvisande, av di det måtte ha skrive seg frå eit opphavleg Mjær-heim. Ein kunne da falle på tanken at det har tilknyting til innsjøen Mjær, fleire kilometer nord for Mære. Hadde eg teke «Mjærum» for god fisk (og ikkje hatt Oluf Rygh i ryggen!) kunne eg ha funne på å skrive at denne garden i jernalderen hadde hatt råderett over eit vald som strekte seg heilt opp til Mjær. Men den nedervde lokale uttalen av garden (om lag som skriftforma Mære), gjev namnegranskarane ein tydeleg peikepinn om at det opphavleg er eit -vin-namn, Mærrvin («den ypparlege beitemarka» eller noko i den lei). (Og dette blir stadfesta av skriftformer i gammalnorske kjelder.) Det fører til heilt andre konklusjonar om kronologien i gardryddinga i stroket.--Hans P. Hosar 24. jun 2009 kl. 11:09 (CEST)

Referansehjelp

Heisann, Olve. Artikkelen Dalborgen (Gjøvik) er det noe rart med, sånn rent teknisk. Det fungerer ikke å legge til referanser med vanlige referanseklammer. Jeg prøvde å fikse det en gang, og siden det ikke virka, har Kai lagt til direktelenke til wikipedia fra artikkelteksten. Det funker jo greitt nok, men det gjør jo samtidig at vi mister en potensiell internlenke, som jo er litt dumt. Kan du finne en bra måte å legge inn referanse som fungerer, og som lenker til wikipedia i referanseteksten? --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 17. aug 2009 kl. 10:09 (CEST)

Det var malen {{reflist}} som manglet, så nå burde alt virke. :-) Olve Utne 17. aug 2009 kl. 11:12 (CEST)
Det forklarer saken. Siden det så ut som om det var en fotnote der, gikk jeg ut fra at den var der... takk! --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 17. aug 2009 kl. 11:22 (CEST)

Motorsag

Kan du hjelpe meg med et par illustrasjoner til artikkelen om motorsag? Jeg har kontaktet Norsk Skogmuseum på Elverum, men ikke fått svar ennå. --Ola Alsvik 8. okt 2009 kl. 13:57 (CEST)

Lite med historiske sager her i gården, men her er et bilde med noen relativt moderne sager:
To bensinsager og ei elektrisk.
Håper det er til nytte foreløpig. -- Olve Utne 8. okt 2009 kl. 14:40 (CEST)
Flott Olve! jeg holder på å finne fram noen historiske bilder, men håper som sagt på skogmuseets assistanse.--Ola Alsvik 8. okt 2009 kl. 16:05 (CEST)


Voldabilde

Du fikset for en stund siden et Voldabilde og la det ut som [[Bilde:Volda 1968 W183342 test.JPG]]. Det ligger en dublett (som ikke funker i IE) på [[Bilde:Volda 1968 W183342.JPG]]. Det siste kan egentlig fjernes, men jeg syns det er litt dumt å la det bildet som har mellomnavn "test" bli liggende. Dessuten var det jo i utgangspunktet Arnfinn som lastet opp bildet. Derfor hadde det beste vært om han selv kunne laste opp det bildet som fungerer, så kan vi heller slette de to andre. For å unngå at bildet endrer egenskaper, er kanskje det tryggeste at du sender ham det på mail? --Marianne Wiig 9. okt 2009 kl. 13:58 (CEST)

Eeeh... Jeg prøvde nå å lenke disse bildene og da ble lenkene røde. Det tyder på at det er gjort noe med dette "allerede". (Jeg rydder i gamle mailer). --Marianne Wiig 9. okt 2009 kl. 14:02 (CEST)

Mal:Attribution

Byttet ut denne med den norske oversettelsen, og fjernet noe av koden som bare var relevant for bruk på Commons. Ok? Finn Rindahl 25. okt 2009 kl. 00:39 (CEST)

Grei den. :-) Olve Utne 25. okt 2009 kl. 01:02 (CEST)
snarvei til "gammeldags" opplastingsskjema på Commons ;) Finn Rindahl 25. okt 2009 kl. 20:33 (CET)

krysspost fra Siri J. Fint om du tar en kikk på bruker:finnrind/kladd - det er som navnet sier bare en kladd - og vurderingen av hva som bør prioriteres vil nok endre seg etterhvert som jeg får sett gjennom mer - men nyttig å vite om jeg kan være inne på noe eller er helt på bærtur.Finn Rindahl 25. okt 2009 kl. 22:04 (CET)

Flyfoto fra Google

Hei Olve, kom over et bilde som vi nok må slette ganske raskt, [[:Bilde:Flyfoto-Dalborgskolonien.jpg]]. Jeg har sagt fra til opplasteren her. Google er svært strikse på lisensieringen sin, og ikke noen vi har lyst til å legge oss ut med.

Ser at brukerkontoen min har fått bit'en, og takker for tilliten. Jeg har imidlertid ikke lyst til å begynne å slette filer selv (heller ikke så opplagte slettekandidater) før jeg er blitt litt varmere i trøya og kjent med folkene her på bruket. Og siden Siri J. ser ut til å være borte plager jeg deg istedet. Om jeg burde ha fulgt prosedyren med {{slett}} etc er det bare å si fra, så skal jeg klistre på de nødvendige malene. Finn Rindahl 28. okt 2009 kl. 00:04 (CET)

Akkurat den filen var jo egentlig temmelig åpenbar — endatil med Google-merke i ene hjørnet. I slike tilfeller er det lite grunn til å vente. (Kan vel kanskje tipse Kai (og andre) om NASA WorldWind; der er det mye bra å hente under åpen lisens...) -- Olve Utne 28. okt 2009 kl. 00:45 (CET)
Ja, kanskje en ide å gi lokalhistoriewiki.no:Bilderessursar en aldri så liten utvidelse, får se hva det blir tid til etterhvert. Finn Rindahl 28. okt 2009 kl. 07:11 (CET)

Merkeleg

Koden

<charinsert>{{sign|+}}</charinsert>

i MediaWiki:Edittools viser {{sign|}} nett som han skal under redigeringsvindauga, men viser innhaldet i {{sign}} på opplastingssida, det ser ikkje heilt bra ut. Dette skjønar eg ikkje noko av, gjer du? Finn Rindahl 29. okt 2009 kl. 21:13 (CET)

Nei, da førstår ikkj’ é enn ting utá heill’... Men målet er å gjere akkurat den malen unødvendig under Edittools — og det trur eg vi er i mål med no. Så ut mæ ’ån! :-) Olve Utne 29. okt 2009 kl. 22:11 (CET)
Og då va da gjort. :-) Olve Utne 29. okt 2009 kl. 22:14 (CET)
Dæ høres ut som ei grei løysing Olve. Veit ikkje heilt koffør e plutselig byint å skriv nynorsk tell de igjæn, sannsynlivis et tellbakefaill tell tia då e knota med di dær brevan hannes Paulus på nynorskwikien (vart jo ikkje så mykje uta akkurat dæ då, men trivelig va dæ!) Hiv han på have’! Finn Rindahl 29. okt 2009 kl. 22:19 (CET)