Carl Berbom

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Carl Berbom (født 1830 i Christiania, død 29. april 1896 samme sted) var dyrlege i Tønsberg. Han virka også som fotograf, muligens på amatørnivå. Eneste kjente portrett er av en ukjent dame, tatt omkring 1870 i Tønsberg.

I folketellinga 1865 finner vi ham med yrkesbetegnelsen dyrlege på Nordre Berg i Sem. Han var gift med Georgine f. Mølholm (f. 1832 i København). Tre sønner og ei datter bodde sammen med dem. I folketellinga 1885 finner vi familien i Nedre Langgate i Tønsberg, der han fortsatt er oppgitt å være dyrlege. Det bodde da fire døtre og to sønner sammen med dem. I tillegg finner vi noen som må være slektninger av kona, forhenværende godseier Theodor Mølholm (f. 1821 på Jylland) og Frederikke Mølholm (f. 1800 på Jylland).

Kilder

Eksterne lenker


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Carl Berbom er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!